Версія для друку

ДНУ – вступникам: відкриваймо світ освіти разом!

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара стартував сезон Днів відкритих дверей 2018/2019 навчального року.

Попри те, що сучасні вступники мають широкі можливості отримання докладної інформації про вступ до закладів вищої освіти через Інтернет, ДНУ ім. О.Гончара пропонує зручні майданчики для безпосереднього пізнання розмаїтого світу класичного університету. Так, під час загальноуніверситетського та факультетських Днів відкритих дверей потенційні абітурієнти отримують вільний доступ до всієї необхідної інформації задля вдалого вступу. Зазвичай на таких зустрічах гості ДНУ можуть поспілкуватися з представниками приймальної комісії, викладачами та студентами усіх 14 факультетів, підготовчих курсів, Малого університету ДНУ й отримати відповіді на конкретні запитання. Традиційно для відвідувачів організовуються ознайомчі екскурсії факультетами, готуються деталізовані інформаційні стенди та роздаткові матеріали про кафедри і спеціальності.

У форматі таких класичних Днів відкритих дверей майбутні абітурієнти можуть якнайкраще ознайомитися з усім освітнім потенціалом нашого університету. Перша подібна зустріч пройшла у Палаці студентів зовсім нещодавно – 15 грудня. Близько 200 зацікавлених школярів, курсуючи між різними факультетами, уважно вивчали можливості закладу. У розмові з деканами, провідними викладачами, аспірантами i молодими вченими майбутні студенти ознайомилися з педагогічною і науковою діяльністю факультетів, почули про переваги бажаних спеціальностей. Надані відомості доповнювалися також творчою складовою – колоритними відеофільмами з життя факультетів і презентацією експериментальних студентських наукових робіт. За спостереженнями представників університету, найбільша увага цьогорічних дніпровських випускників прикута до таких важливих питань, як: обсяг державного замовлення і кількість бюджетних місць на обрані спеціальності, порядок нарахування конкурсних балів, особливості вступу на спеціальності, що передбачають творчі заліки, умови вступу на позабюджетну форму навчання. Не менше цікавляться абітурієнти й можливостями практичного застосування отриманих знань, перспективами працевлаштування з обраних спеціальностей, наявністю академічної мобільності тощо. На всі ці питання були готові докладно відповісти наші фахівці, адже добре розуміють: від правильно обраного шляху залежить подальший кар’єрний успіх і благополуччя молодих українців.

І як показує спілкування із самими старшокласниками, вони вже досить точно знають, ким хочуть бути. Наприклад, одинадцятикласниця середньої спеціалізованої загальноосвітньої школи №126 з поглибленим вивченням французької мови Юлія Мироненко збирається стати менеджером туристичного бізнесу. «Я завжди цікавилася географією і дуже хотіла, щоб мій фах був пов'язаний із подорожами. В майбутньому я навіть планую відкрити власне туристичне агентство», – ділиться мрією дівчина. Здійснити її у разі вступу Юлії охоче допоможуть викладачі кафедри менеджменту і туристичного бізнесу факультету економіки ДНУ.

Задля втілення свого бажання стати професійним програмістом уже зараз активно вивчає освітні можливості факультету прикладної математики ДНУ випускник Дніпровського ліцею інформаційних технологій Олексій Чернецький. Саме між нашим університетом і Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського» обирає наразі юнак. Олексій вже має певний досвід програмування, тож розуміється на особливостях цього процесу. «При виборі закладу, де я здобуватиму фах, я, скоріше, оцінюю співвідношення математичної та програмерської освітніх частин. Адже, як говорять мої старші знайомі колеги, саме від математичного блоку дисциплін, які я опаную під час навчання, залежатиме рівень розвитку моєї професійної логіки. А мені це вкрай важливо для створення правильної структури комп’ютерних програм, тому що я планую розробляти саме десктопні додатки для користувачів», – говорить Олексій.

А випускниця навчально-виховного комплексу «Гімназія №57 Дніпровської міської ради», навпаки, планує пов’язати своє життя із творчістю. Народжена в родині музикантів, Ірина Хініч мріє стати художницею. Дівчина успішно закінчила чотири класи Дніпровської дитячої художньої школи №1 і нині продовжує вивчати секрети майстерності у двох професійних художників. У такий спосіб Ірина готується до триетапного вступного творчого заліку в ДНУ на спеціальність «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», що складатиметься з малюнку, живопису та композиції. За її переконанням, саме викладачі кафедри образотворчого мистецтва та дизайну нашого університету, маючи високу професійну кваліфікацію, зможуть дати їй гарну професійну техніку. «Зізнаюся, я вивчала й пропозиції, які надає Європа. Так, гарні соціальні програми для іноземних студентів мають мистецькі факультети в Чехії, Франції чи Іспанії, але там, здається, менше приділяють увагу техніці виконання, ніж у нас. Вони «чіпляються» переважно за креатив. По суті, студент може так і не навчитися малювати, головне, щоб у нього були цікаві ідеї. Мені ж це зовсім не імпонує. Саме тому я схиляюся до здобуття художньої освіти у рідному регіоні», – розповідає гімназистка. А про майбутнє працевлаштування дівчина упевнено говорить, що зможе знайти гідну роботу усюди, де цінується художній смак. «Уже зараз я стажуюся у фотостудії, де займаюсь обробкою цифрових світлин. Тобто вже маю можливість застосовувати початкові знання в роботі з графічними програмами. Дуже сподіваюся, що після закінчення університету зможу також використовувати свої уміння в мистецтві книжкової чи фешн-ілюстрації», – зазначає Ірина.

Як бачимо, ці юнаки та дівчата вже зробили свій вибір. Коли ж і ви, інші наші шановні вступники, остаточно визначитеся – ласкаво просимо до ДНУ! Запрошуємо відкривати яскравий світ освіти разом!

Ті ж із вас, хто не встиг відвідати перший загальноунівеситетський День відкритих дверей, можуть долучитися до факультетських заходів уже 23 лютого 2019 року.

Також для молоді, яка замислюється над своїм майбутнім і вже зараз визначається із закладом вищої освіти, у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара проходять безкоштовні сесії пробних ЗНО. Наприклад, вже двічі відбулися сесії тестування з математики, організовані фахівцями механіко-математичного факультету. У першій із них тоді взяли участь близько 300 випускників шкіл, у другій – 520.

А влітку, безпосередньо в період вступної кампанії, до послуг абітурієнтів ДНУ діє спеціально створений консультаційно-інформаційний центр. Оснащений сучасними комп’ютерами та швидкісним Інтернетом, центр допомагає вступникам виконати всі необхідні процедури для електронної подачі заяв. Кваліфіковані консультанти з числа співробітників приймальної комісії та технічних секретарів факультетів дадуть відповіді на всі запитання, порадять, а за потреби й особисто допоможуть абітурієнтам. Створити особистий кабінет, відсканувати додаток до атестату, подати електронні заяви – все це вступники зможуть зробити, завітавши до приймальної комісії. До слова, можливості подання заяв у консультаційному центрі ДНУ не обмежуються лише спеціальностями нашого університету. За бажанням абітурієнти можуть скористатися послугами центру для подачі заяви й до будь-якого іншого ЗВО країни. «Наше завдання завжди лишається незмінним: максимально допомогти вступникам успішно пройти такий відповідальний і нелегкий період вступу до університету. Витрачений нашими спеціалістами час на консультацію абітурієнтів щоразу компенсується радістю, коли вони знаходять свої прізвища в наказі на зарахування. Бо найбільше щастя для нас – бачити, що молодь отримує те, що хотіла», – говорить відповідальний секретар приймальної комісії ДНУ Михайло Дергачов.

І це можна легко зрозуміти, бо стати студентом провідного закладу вищої освіти не тільки Дніпропетровської області, а й усього центрально-східного регіону України водночас радісно і престижно! Адже свій 100-літній ювілей Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара зустрів багатогалузевим навчально-науковим комплексом, де функціонують 14 факультетів і 85 кафедр, аспірантура й докторантура, 3 освітні центри і 3 науково-дослідних інститути, 4 коледжі, 2 ліцеї тощо. А студентами ДНУ є близько 13 000 українських та іноземних студентів із 20 країн світу. Університет продовжує розвиватися і відкривати затребувані у молоді спеціальності в сучасних напрямах соціології політології, клінічної лабораторної діагностики і біотехнологій, комп’ютерної інженерії, інформаційних систем і кібербезпеки, авіоніки, харчових технологій, журналістики і зв’язків з громадськістю, східних мов, дизайну та інших. Усього в 2018/2019 навчальному році Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара пропонує 62 спеціальності за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти, 51 спеціальність за другим (магістерським) рівнем та 36 PhD програм.

Із повним графіком Днів відкритих дверей ДНУ ім. О.Гончара можна ознайомитися на нашому сайті у розділі «Вступникові»/«Дні відкритих дверей»

Телефон приймальної комісії: (056) 375-70-45, (056) 375-70-75

Спільнота у Facebook: https://www.facebook.com/groups/622015561301804/

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram