Версія для друку

Студенти і науковці ДНУ зустрілися з Президентом

17 грудня під час візиту до Дніпра Президент України Петро Порошенко говорив з освітянами про перспективи розвитку української освіти і науки.

На зустріч із Президентом наші студенти та молоді вчені підготували безліч запитань. Як держава може допомогти талановитій молоді? Як заохотити юнаків і дівчат повернутися в Україну після навчання за кордоном? Як молоді реалізувати власний багатий науковий потенціал? Як зробити заняття наукою модною та престижною справою? Де знайти гроші на дослідження? Ось що найбільше цікавило дніпровців.

У відповідь Петро Порошенко зазначив: «Сучасна Україна – це країна унікальних можливостей і перспектив. Тому один із наших пріоритетів – надати державну підтримку молодому інтелектуальному поколінню. З цією метою мною було ініційовано створення Фонду з підтримки освітніх та наукових програм для молоді. Тепер ми збираємо звернення на отримання грантів від держави. Завдяки цим грантам відмінники зможуть навчатися за магістерськими програмами за кордоном і повернутися додому, щоб розвивати власну країну».

Відтак, Президент попросив талановитих людей Дніпропетровщини не боятися ставити перед собою амбітні цілі – бути першими в кращих освітніх і наукових центрах світу. «Україна розраховує на ваші знання», – додав Петро Олексійович.

За матеріалами прес-служби
Дніпровської ОДА


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram