Версія для друку

Прес-конференція «Вступна кампанія–2019»

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася прес-конференція з питань Вступної кампанії-2019. Зі змінами та особливостями, які чекають на цьогорічних вступників, ознайомили ректор університету Микола Поляков та відповідальний секретар приймальної комісії Михайло Дергачов.

«Ми зустрічаємося на старті нової абітурієнтської кампанії. ДНУ вже провів дві сесії безкоштовних пробних ЗНО з математики, в першій взяли участь 300 випускників шкіл, в другій, минулого тижня, – 520 школярів. Тож молодь уже задумується, обирає подальший свій шлях в освіті, – відзначив ректор Микола Поляков. – Як і минулого року, усі вступники на основі повної загальної середньої освіти (крім тих, хто має спеціальні умови на участь у конкурсі за результатами вступних іспитів, зарахування за співбесідою) подають заяви тільки в електронній формі. На базі ДНУ і цього року продовжить свою роботу Консультаційно-інформаційний центр, завдання якого – допомогти вступникові виконати усі необхідні процедури для електронної подачі заяв. Університет надає можливість користуватися швидкісним Інтернетом і забезпечує кваліфікованими консультантами з числа членів відбіркової комісії. Сьогодні університет пропонує вступникам 62 спеціальності за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти, 51 спеціальність за другим (магістерським) рівнем та 36 PhD програм».

Відповідальний секретар приймальної комісії Михайло Дергачов повідомив про такі зміни у Вступній кампанії-2019: «Стосовно здобувачів освітнього ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти, то, по-перше, змінилися терміни Вступної кампанії:

- реєстрація електронних кабінетів вступників, завантаження необхідних документів розпочинається 01 липня;

- прийом заяв та документів розпочинається 10 липня, а закінчується о 18.00 годині 16 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів; о 18.00 годині 22 липня – для осіб, які вступають тільки за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО);

- вступні іспити проводяться з 17 до 22 липня включно;

- співбесіди проводяться з 17 до 19 липня включно;

- творчі конкурси на спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» і «Дизайн» проводяться з 1 по 10 липня;

- для вступу на спеціальність «Журналістика» творчий залік відмінено.

По-друге, вступник подає сертифікати ЗНО (згідно з встановленим МОНУ переліком конкурсних предметів) 2017, 2018 та 2019 років. Якщо як конкурсний предмет встановлено іноземну мову, вступник має право подавати сертифікати 2018 та 2019 років з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на власний розсуд».

Також Михайло Петрович наголосив, що, по-третє, вступник може подати до семи заяв на місця державного замовлення не більше, ніж з чотирьох спеціальностей. Заяви, подані на одну й ту ж саму спеціальність за денною і заочною формами навчання, вважаються двома різними заявами. Подання заяв для участі в конкурсі на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб не обмежується.

По-четверте, прийом заяв та документів на навчання за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб заочної форми проводиться у дві сесії:

з 10 липня до 18.00 годині 20 липня для осіб, які вступають на основі вступних іспитів; до 18.00 годині 25 липня – для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання;

з 19 серпня до 13 вересня для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Учасники прес-конференції повідомили, що для здобувачів освітнього ступеня бакалавра на основі диплома молодшого спеціаліста передбачені такі зміни: буде введений іспит з української мови та літератури (у формі ЗНО) для випускників коледжів, які вступають на спеціальність 051 «Економіка» та на спеціальності галузі знань 07 «Управління та адміністрування». Результати випробування входитимуть до конкурсного бала вступників.

Для здобувачів освітнього ступеня магістра буде розширений перелік спеціальностей, при вступі на які необхідно складати єдиний іспит з іноземної мови (за технологією ЗНО) – наразі це спеціальності таких галузей знань:

03 «Гуманітарні науки» (крім спеціальності 035 «Філологія»),

05 «Соціальні та поведінкові науки»,

06 "Журналістика",

07 «Управління та адміністрування»,

12 «Інформаційні технології» (крім спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення»),

24 «Сфера обслуговування»,

28 «Публічне управління та адміністрування»,

29 «Міжнародні відносини».

За спеціальністю 081 «Право» вступники до магістратури складатимуть єдине фахове вступне випробування з права та загальних навчальних правничих компетентностей, складовими якого є тест з права та тест загальної навчальної правничої компетентності, а також єдиний вступний іспит з іноземної мови у формі тесту з іноземної мови (англійська, німецька, французька або іспанська) у форматі ЗНО.

Микола Поляков та Михайло Дергачов запросили старшокласників відвідати найближчий День відкритих дверей, який проводитиме ДНУ у Палаці студентів 15 грудня, й познайомитися з деканами та особливостями навчання на обраних факультетах.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
Тел: 374-98-20,
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram