Версія для друку

Переможці конкурсу імені Петра Яцика в ДНУ

До Дня української писемності у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара провели перший етап ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика серед студентів філологічних спеціальностей.

До складу журі конкурсу (голова – декан факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, науковий керівник Центру історії та розвитку української мови, професор Ірина Попова) було залучено провідних фахівців Центру історії та розвитку української мови.

(Зліва направо) Анастасія Береза, Софія Нікітенкова, Наталія Федуник

У конкурсі взяли участь 36 студентів факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства. Протягом двох годин учасники виконували завдання, спрямовані на виявлення загального рівня володіння українською мовою. Студентам запропонували, зокрема, записати власні назви відповідно до орфографічних норм та утворити від них прикметники, перебудувати словосполучення відповідно до норм української літературної мови, продовжити список фразеологізмів-заборон та поставити розділові знаки в реченні відповідно до норм української пунктуації. Були й завдання творчого характеру.

Переможцями першого етапу ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика стали: І місце – Софія Нікітенкова, група УУ-18-1; ІІ місце – Анастасія Береза, група УУ-16-1; ІІІ місце – Наталія Федуник, група УУ-18-1.

Сподіваємося, що наступного року кількість бажаючих пізнавати й проникати в дари мови, а не просто споживати їх, збільшиться. Бережімо себе й Україну! Дбаймо про чистоту своєї мови!

Тетяна Шевченко, канд. філол. наук, доцент
заступник директора Центру
історії та розвитку української мови


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram