Версія для друку

Студенти факультету прикладної математики – переможці Hackathon for Python Developers

Команда студентів факультету прикладної математики ДНУ ім. О. Гончара перемогла у Hackathon for Python Developers. Загалом, у змаганнях, проведених 10 листопада ІТ-компанією SoftServe, взяло участь три команди від факультету.

У Hackathon for Python Developers за першість змагалися 6 команд з різних ЗВО м. Дніпра. До кожної входили програмісти Python, фахівці з розробки оптимального розкладу та математики. Тож, відповідно, студенти вирішували математичні задачі з автоматичної розробки розкладу занять, використовуючи сучасні мови та засоби розробки програмних продуктів, зокрема мову програмування Python. Команда студентів факультету прикладної математики групи ПС-15-1 у складі Дмитра Федька, Анастасії Постоялкіної та Антона Дмитренка стала переможцем змагання та була відзначена підпискою на сервіс міжнародної сертифікації Brainbench. Підписка на цей сервіс дасть змогу переможцям безоплатно скласти іспит за сертифікатами міжнародного рівня.

Відзначимо, що це не перша перемога студентів ФПМ на змаганнях такого рівня. Останні роки студенти факультету беруть активну участь та регулярно посідають призові місця в рамках заходів, започаткованих IT-компаніями нашого регіону.

Участь у подібних змаганнях дозволяє студентам не тільки опановувати відповідні технології та мови програмування, але й знайомитися із компаніями, що пропонують вакансії програмістів у м. Дніпро, знаходити місця подальшого працевлаштування та розширювати співпрацю між факультетом та асоціацією IT-Dnipro Community (членом якої є, зокрема, компанія SoftServe), з якою ДНУ має договір про співпрацю та організацію взаємовідносин, укладений у 2018 році.

Заступник декана факультету прикладної математики
з навчальної роботи
Олександр Кузенков


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram