Версія для друку

Мегафітнес-марафон-2018 з нагоди 100-річчя ДНУ

18 жовтня у Палаці спорту ДНУ імені О. Гончара відбулися міжфакультетські змагання з оздоровчої аеробіки, присвячені 100-літньому ювілею університету.

Метою цього заходу є популяризація оздоровчих напрямків фітнесу, залучення нових прихильників до активного та здорового способу життя.

Для змагань потрібно було представити танцювальну програму в одному зі стилів оздоровчої аеробіки тривалістю 1,5 – 2 хвилини. До обов’язкових вимог належало використання базових елементів аеробіки, переміщення, зміна напрямку рухів, силові елементи (підтримки, відтискання від підлоги, упори тощо). Спортивне свято було організоване за допомогою спортивного сектору студради та викладачів кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ. Ведучими були Владислав Воробйов та Дар’я Кірдань. Ді-джей – завідувач лабораторії кафедри фізичного виховання та спорту Сергій Коваленко. Головний організатор та сценарист – старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ Євгенія Коваленко.

Свої виступи представили дев’ять команд:

1. Команда 2-го курсу факультету суспільних наук та міжнародних відносин DREAM.

2. Збірна команда факультету медичних технологій діагностики та реабілітації Heartbeat.

3. Команда 1-го і 2-го курсів історичного факультету StaGe.

4. Команда 3-го курсу факультету психології та спеціальної освіти Psychogirls.

5. Команда 2-го курсу факультету психології та спеціальної освіти «Стимул».

6. Команда 1-го і 3-го курсів факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства «Фенікс».

7. Збірна команда економічного факультету.

8. Команда 4-го курсу факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем VitaminD.

9. Збірна команда механіко-механічного факультету.

Оцінювала команди суддівська колегія у складі: головного судді Олександра Олійника – персонального тренера SportHubREGYM, реабілітолога, учасника професійних танцювальних конкурсів з брейкдансу; Володимира Саричева – завідувача кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ, доктора економічних наук; Лариси Індиченко – старшого викладача кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ; Владислава Пархуця – представника спортивного сектору студради університету, студента юридичного факультету.

Завданням суддів була оцінка синхронності, технічності, виконання спецвимог та артистизму учасників. Розігрувалися три призових місця та місця у номінаціях: Шок, Стиль, Суперкреатив, Елегантність, Екстрим, Швидкі ніжки.

Конкурс був, як завжди, (подібні заходи на кафедрі фізвиховання та спорту проводяться 1-2 рази на рік) дуже яскравим, а головне – енергійним! Учасники були сповнені ентузіазму та цілеспрямовано крокували до перемоги. Виступи були цікавими, сповненими оригінальних творчих задумів!

У рамках змагань відбувся також фітнес-марафон, який проводився за підтримки тренерів SportHubREGYM. Нашим спортсменам запропонували майстер-класи з різних напрямків фітнесу.

Першим номером марафону була випускниця нашого університету, студентка факультету психології та спеціальної освіти Анна Попєко – фітнес-інстуктор SportHubREGYM, майстер-тренер, персональний тренер з більш ніж 20-річним стажем роботи у фітнес індустрії. Анна представила учасникам програму з функціональної аеробіки та стрейч-аеробіки. Наступною була Ольга Піляєва, тренер з йоги та пілатесу SportHubREGYM з розминкою йогів Сурья Намаскар. Заключним був майстер-клас Олександра Олійника – персонального тренера SportHubREGYM.

Учасникам потрібно було повторювати рухи за тренерами. Під час марафону студенти знайомилися з новими напрямками фітнесу, отримували інформацію про здорову поставу, необхідні вправи на кожен день. Командам дуже сподобалося перевтілюватися: трохи побути енергійними фітнесистами, повторюючи рухи функціональної аеробіки з Анною; повільно та зосереджено повторювати рухи за Ольгою, ніби йоги; розім’яти та розтягнути м’язи спини з Олександром.

Призові місця посіли наступні команди: 1 місце – збірна економічного факультету; 2 місце – команда ФУІФМ «Фенікс»; 3 місце – команда факультету психології та спеціальної освіти «Стимул».

Номінації отримали: Екстрим – Команда Dream ФСНМВ; Швидкі ніжки – команда Heartbeat ФМТДР; Стиль – команда факультету психології та спеціальної освіти Psychogirls; Шок – команда ФФЕКС VitaminD; Елегантність – збірна механіко-математичного факультету; Суперкреатив – команда історичного факультету StaGe.

Усіх учасників нагороджували грамотами та солодкими призами. Глядачі на трибунах підтримували свої команди оплесками та підбадьорювали скандуванням назв команд та факультетів. На змагальному майданчику відчувались енергія, ескпресія, креатив та позитивні емоції. Настрій створювали посмішки учасників та звуки музики. Загалом, атмосфера свята передавалась усім присутнім.

Свята такого формату потрібні молоді для нових знайомств, нового досвіду, усвідомлення власної унікальності, підвищення самооцінки, формування навичок здорового способу життя.

Євгенія Коваленко,
старший викладач кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram