Версія для друку

Студентка ДНУ – срібна призерка чемпіонату Європи з рогейну

Вдалий виступ студентів-спортсменів ДНУ ім. О. Гончара на чемпіонаті Європи з рогейну став чудовою новиною для усіх прихильників спорту на початку нового навчального року. Студентка біолого-екологічного факультету Анна Гуделайтіс стала срібною призеркою Європи у змішаному розряді серед молодіжних команд, а студент факультету прикладної математики Андрій Рябов також показав непоганий результат, посівши шосте місце серед досвідчених і титулованих спортсменів.

Чемпіонат Європи з рогейну проходив наприкінці літа у Чернівецькій області неподалік містечка Берегомет, зібравши понад 300 учасників із чотирнадцяти країн Європи.

Рогейн – це один з різновидів спортивного орієнтування, у завдання якого входить подолання дистанції за вибором протягом 24 годин. Цього року до складу збірної команди України увійшли і представники нашого вишу – студентка факультету біолого-екологічного факультету, майстер спорту України Анна Гуделайтіс та першокурсник факультету прикладної математики Андрій Рябов.

Як зазначив тренер-викладач кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ Валерій Заєрко: «Студенти нашого університету традиційно добре виступають на міжнародних змаганнях з орієнтування. Так, Тетяна Ткачук і Михайло Биченков ставали переможцями і призерами чемпіонатів Європи, були учасниками чемпіонатів світу. А ось тепер естафету підтримала Анна Гуделайтіс, ставши срібною призеркою Європи у змішаному розряді серед молодіжних команд. Андрій Рябов також показав непоганий результат, посівши шосте місце серед досвідчених і титулованих спортсменів, а для нього це був лише перший міжнародний старт».

Отже, привітаємо наших спортсменів і побажаємо майбутніх перемог!

Кафедра фізичного виховання і спорту вітає усіх з початком нового начального року, а також запрошує до Палацу спорту на великі спортивні заходи, присвячені Міжнародному дню студентського спорту – 20 вересня та 100-річчю університету – 11 жовтня.

Ірина Головійчук,
доцент кафедри фізичного виховання та спорту


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram