Версія для друку

Вивчаємо правозахисну журналістику

Викладачі та студенти факультету систем та засобів масової комунікації взяли участь у фестивалі «Праволюдяність MEDIAFEST», присвяченому 70-річчю Декларації прав людини та 20-річчю Національної інституції з прав людини в Україні. Медійний захід об’єднав близько 70 учасників із 17 університетів нашої країни.

Журналістам-початківцям та їхнім наставникам запропонували взяти участь у створенні відеоробіт із правозахисної тематики. Учасники працювали в творчих групах за умовним поділом: «Люди з обмеженими можливостями», «Діти», «Тимчасово переміщені особи», «Роми». Втілення ідей учасників у якісних соціальних та медіакритичних роликах стало можливим завдяки участі професійної команди Reаl Stories Production.

Учасники фестивалю дійшли одностайного висновку: майбутнє журналістики неможливе без захисту та популяризації прав людини, правозахисна тематика має стати частиною журналістської освіти.

На закритті фестивалю було оголошено переможців конкурсу студентських журналістських робіт. Студентка 3-го курсу факультету систем і засобів масової комунікації нашого університету Дар’я Загребельна здобула диплом третього ступеня. Журі конкурсу, представлене викладачами КНУ ім. Т. Шевченка та членами правозахисних організацій, високо оцінило її роботу із соціальної реклами «Свобода думки».

«Фестиваль став чудовою нагодою згадати про власні права, познайомитися з цікавими людьми та продуктивно провести час. Було багато воркшопів, майстер-класів, кінопереглядів та дискусій», – поділилася враженнями Дар’я.

Марія Бутиріна, професор,
завідувач кафедри масової та міжнародної комунікації


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram