Версія для друку

Актуальні питання харчової індустрії

17-18 травня у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася ІІ Міжнародна конференція «Сучасні технології харчових виробництв».

У заході взяли участь понад 100 науковців, які представили результати роботи 16 наукових шкіл за такими напрямками: «Новітні технології виробництва харчових продуктів», «Сучасне обладнання харчових виробництв», «Аналітичне забезпечення технологічних процесів», «Товарознавство та експертиза товарів та послуг», «Перспективні напрями готельно-ресторанного сервісу». Доповіді на конференцію надіслали науковці з восьми країн світу: США, Китаю, Франції, Йордану, Естонії, Туркменістану, Узбекистану, Білорусі.

Роботу наукового форуму підтримали також юні гості: студентка 4-го курсу Київського національного університету харчових технологій Анастасія Голуб, студентки-третьокурсниці Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського Юлія Самойлова і Ольга Світлична, а також юні науковці Навчально-виховного комбінату загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня (м. Добропілля Донецької області) Єлизавета Мурзенко й Тетяна Височан під керівництвом учителя хімії Олени Молодняк.

На секційних засіданнях з результатами наукової творчості виступили студенти другого і третього курсів спеціальності «Харчові технології» Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Слухачам представили наукові проекти та бізнес-ідеї, що перемогли на Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт 2017-2018 навчального року.

Усі учасники активно дискутували про актуальні питання харчової індустрії та готельно-ресторанного сервісу. Частина дискусій велась англійською мовою, що свідчить про високий рівень знань, технічної обізнаності та наукової діяльності наших студентів, які працюють у наукових гуртках кафедри харчових технологій.

Оргкомітет конференції очолював проректор з наукової роботи ДНУ, д-р. хім. наук, професор Сергій Оковитий. Заступником голови була завідувач кафедри харчових технологій, канд. техн. наук, доцент Тетяна Колісниченко. За організацію заходу відповідала заступник декана з наукової роботи хімічного факультету, канд. техн. наук, доцент кафедри харчових технологій Наталія Кондратюк.

Усі учасники конференції висловлюють подяку директору та колективу наукової бібліотеки ДНУ за гостинність, допомогу, доброзичливе ставлення і можливість провести конференцію на високому професійному рівні в комфортних умовах, підкріплених духом науки та інновацій, що охоплюють серця науковців нашої Альма-матер у будь-якому віці.

Наталія Кондратюк,
канд. техн. наук, доцент,
заступник декана з наукової роботи хімічного факультету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram