Версія для друку

Європейська освіта для студентів ДНУ

У Палаці студентів ДНУ ім .О. Гончара відбулася зустріч з Томашем Куком – представником Вищої Лінгвістичної Школи (Польща). Гість розповів про програму «Подвійний диплом», перерахував усі переваги одночасного навчання в двох закладах вищої освіти та відповів на всі запитання слухачів.

Вища Лінгвістична Школа співпрацює з численними українськими навчальними закладами вже п’ять років, на сьогодні близько тридцяти ЗВО беруть участь у подібних програмах. Зустріч стала можливою завдяки двосторонній угоді та підписанню домовленостей про співпрацю між ДНУ та Вищою Лінгвістичною Школою. Візит гостя організувала координатор проекту, викладач факультету міжнародної економіки Марина Олександрівна Кальніцька.

У чому ж суть та переваги цієї програми?

Згідно з програмою «Подвійний диплом», кожен студент, який опановує актуальну для програми спеціальність, може вступити до Вищої Лінгвістичної Школи та навчатися там, отримуючи два дипломи – український та польський. Одним із найзручніших факторів навчання є те, що перед кожним навчальним роком комісія порівнює навчальну програму польського та українського ЗВО та визначає спільні та відмінні предмети. Ті дисципліни, які є в програмі польського ЗВО, але відсутні в ДНУ, студент повинен опанувати під час двох візитів у Польщу протягом начального року. Ці візити відбуваються під час літніх та зимових канікул і зазвичай займають 7-10 днів.

Для участі в програмі студенту не потрібен великий пакет документів та багато часу. Тривалість навчання на бакалавріаті – три роки, а в магістратурі – два. Вартість одного року навчання – 300 євро. Обов’язкові три поїздки в рік під час навчання.

Студенти можуть пізнати польську культуру та звичаї, стати учасником освітніх програм Європейського Союзу, навчитися використовувати сучасні технології в навчанні (E-studia, Moodle), отримати можливість професійних стажувань за кордоном. Тут ви зможете вивчити польську мову «з нуля» та покращити рівень англійської мови. Перевагою навчання в цьому закладі також є те, що значна частина занять, які ви будете відвідувати під час перебування в Польщі, будуть присвячені практикуванню ваших навичок.

Тож, список актуальних спеціальностей:

1. Англійська філологія

*Англійська мова в бізнесі *Переклад *Учитель англійської мови

2. Німецька філологія

*Німецька мова в бізнесі *Переклад *Учитель німецької мови

3. Педагогіка

*Педагогіка реабілітації та соціальної профілактики *Початкова освіта та дошкільне виховання

4. Економіка

*Економіка малих та середніх підприємств *Підприємництво та розвиток власного бізнесу

Взяти участь у програмі та отримати одночасно два дипломи може кожен. Це – неймовірний досвід та розвиток для студентів. Усі бажаючі можуть звернутися до координатора проекту чи відвідати офіційний сайт.

Замисліться над своїм майбутнім уже сьогодні.

Інна Чумаченко, студентка факультету
української й іноземної філології
та мистецтвознавства


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram