Версія для друку

Науковці ДНУ долучилися до створення концепції «зеленої» економіки

Науковці факультету міжнародної економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара взяли участь у міжрегіональній конференції «Зелені рішення» бізнесу – єднання для сталого розвитку», яка проводилася у Дніпропетровській обласній раді.

На конференції урядовці, підприємці, науковці активно обговорювали концепцію розвитку «зеленої» економіки. Факультет міжнародної економіки презентував колективну монографію «Зелена» економіка: від глобальної концепції до реалій місцевого розвитку», присвячену 100-річчю Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Професорсько-викладацький склад факультету також взяв участь у панельній дискусії «Зелена» економіка: від глобальної концепції до реалій місцевого розвитку», в якій обговорювалися філософія «зеленої» економіки, її соціальні аспекти, екологічний менеджмент та аудит, формування іміджу «зеленого» регіону. Науковці звертали увагу не лише на теоретичну складову проблематики, але й висвітлили практичні аспекти реалізації «зелених» рішень. Отже, була жвава та цікава дискусія, в якій обговорювалися «зелені» технології та податкові інструменти стимулювання «зеленої» економіки.

Багато накопичено і питань, і пропозицій – «зелена» економіка не залишає нікого байдужим! Формування свідомості населення щодо дбайливого ставлення до довкілля вимагає повсякденних термінових дій, тому проблематика конференції потребує подальшого розвитку, обговорення та висвітлення для широкого загалу.

Факультет міжнародної економіки


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram