Версія для друку

Академічна мобільність ERASMUS+ на французькому відділенні ДНУ

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара кілька днів перебував професор кафедри французької філології Страсбурзького університету Жан-Поль Мейєр з курсом лекцій для студентів французького відділення.

Професор Ж.-П. Мейєр прочитав лекції «Яку граматику викладати? Від фрази до висловлювання», «Семіологія, семантика і методика: зв'язок між текстом та зображенням», «Зв'язок між текстом та зображенням у графічному творі (альбом, ілюстрований роман, комікс)».

Крім цього, французький професор зустрівся з першим проректором ДНУ Олександром Кочубеєм та деканом факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Іриною Поповою. Під час зустрічей обговорювалися подальші перспективи співпраці з розширення напрямків роботи за іншими спеціальностями.

Професор Жан-Поль Мейєр прибув на запрошення кафедри романської філології у рамках угоди ERASMUS+, підписаної між ДНУ та Страсбурзьким університетом (Франція), яка передбачає обмін викладачами та студентами. Так, у листопаді 2017 р. відбулася перша сесія академічної мобільності між викладачами та студентами: доцент кафедри романської філології М.Ю. Шевченко відвідала університет-партнер та прочитала курс лекцій для французьких студентів-філологів Страсбурзького університету. Також ДНУ направив на навчання до Страсбурга п’ятьох студенток французького відділення факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства.

Завідувач кафедри романської філології,
канд. філол. наук, доцент
Інга Кірковська


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram