Версія для друку

Поліпшуємо мовну підготовку іноземних студентів

11 та 12 квітня відбулася традиційна, вже шоста Всеукраїнська конференція «Лінгвістичні та лінгвокультурологічні аспекти навчання іноземних студентів у вищих навчальних закладах України», яку проводить кафедра перекладу та лінгвістичної підготовки іноземців ДНУ ім. О. Гончара.

Конференція викликала зацікавленість фахівців з 10 міст України, зокрема Києва, Харкова, Львова, Вінниці тощо. У програмі було заявлено понад 100 доповідей докторів та кандидатів наук, викладачів, аспірантів та студентів.

Учасників конференції привітала декан факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства професор Ірина Попова. Вона наголосила на тому, що іноземним студентам для успішного навчання важливо знати мову тієї країни, у якій вони здобувають освіту.

З великим інтересом учасники пленарного засідання вислухали доповідь доктора педагогічних наук, завідувача кафедри мовної підготовки Харківського національного університету імені В. Каразіна Н.І. Ушакової про нові вимоги до рівня знань студентів-іноземців. Постійний учасник конференції Л.М. Черноватий – доктор педагогічних наук, професор кафедри перекладу Харківського національного університету імені В. Каразіна, автор підручників, за допомогою яких навчаються студенти-перекладачі, розповів про нове видання підручника. Своє вітання у формі відеозапису передав професор зі Львова Б.І. Шуневич. На секційних засіданнях усі учасники змогли у жвавій дружній атмосфері поділитися проблемами, які їх хвилюють.

Своєрідною ілюстрацією до роботи викладачів кафедри з іноземцями стала друга частина конференції – 12 квітня пройшла Міжвузівська науково-практична конференція студентів-іноземців під гаслом «Мій університет – моя доля», присвячена 100-річчю ДНУ.

Завідувач кафедри перекладу
та лінгвістичної підготовки іноземців
Олена Панченко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram