Версія для друку

Фахівці ДНУ – учасники міжнародного форуму «Новий Шовковий Шлях»

27-28 березня в місті Пекін, КНР, відбувся міжнародний форум «Новий Шовковий Шлях», учасниками якого були представники закладів освіти різних країн світу. Україну на цьому форумі представили Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара та Національний університет «Львівська політехніка».

Представниками нашого університету були начальник відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн та академічних обмінів Кристина Геті та декан факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Дмитро Свинаренко. Форум було організовано та проведено Школою міжнародної освіти WECO за підтримки Департаменту освіти міста Пекін.

Впродовж двох днів на учасників чекала надзвичайно насичена програма, яка включала в себе знайомство із закладами освіти Пекіна, презентації власних закладів освіти, екскурсійно-культурну програму. Наші представники побували у Транспортному коледжі, який вразив рівнем навчальної та практичної підготовки студентів для усіх видів транспортних засобів (авто-, залізничного-, авіа-), а також своєю матеріально-технічною базою, яка була надана коледжу міжнародними корпораціями, такими як Toyota, Boeing та ін. На базі коледжу відбулися презентації навчальних закладів Китаю, Казахстану, України, Узбекистану, Росії, Польщі, які дали змогу визначити коло потенціальних закладів-партнерів нашого ЗВО.

Також у перший день відвідали тренінговий центр компанії PPG, що займається виготовленням фарб майже для усіх світових брендів автомобілів. Після екскурсії цехами підприємства відбулися перемовини між представниками закладів освіти в форматі «один-на-один». Результатом цих перемовин стала домовленість про підписання меморандумів щодо співпраці між ДНУ ім. О. Гончара та Транспортним коледжем, а також Коледжем інформаційних технологій міста Пекін. Після завершення перемовин на учасників чекало знайомство з китайською кухнею під час урочистої вечері. На цій вечері організатори подякували усім учасникам і висловили сподівання на розвиток подальшої співпраці, а стосовно України окремо зазначили, що наша країна є стратегічним партнером та другом Китаю, який високо цінує внесок України у зміцнення власної обороноздатності.

Другий день форуму розпочався відвідуванням Пекінської школи-центру освіти району Фентай, де відбулися основні заходи форуму: виступи представників різних країн з питань міжнародного співробітництва навчальних закладів щодо обмінів та підготовки спеціалістів, а також урочисте підписання меморандумів, домовленості щодо яких були досягнуті напередодні. Цей захід відвідав перший секретар Посольства України в КНР Володимир Сидоренко, який висловив впевненість, що це лише перший крок у налагодженні стосунків між ЗВО України та Китаю, і саме таким мирним шляхом, в атмосфері взаєморозуміння та взаємоповаги, ці стосунки можуть перерости у плідне партнерство та співпрацю. Під час особистого спілкування Володимир Сидоренко запевнив представників нашого університету у всебічній підтримці усіх ініціатив, що можуть бути запропоновані в майбутньому.

У другій половині дня відбулися візити до Університету нафтохімічної промисловості та газу, а також до Сільськогосподарського коледжу. В обох закладах після ознайомлення з матеріально-технічною базою пройшли круглі столи, де обговорювалися питання академічних обмінів студентами та варіантів наукової співпраці.

За результатами форуму, представники нашого університету отримали запрошення на участь у подальших заходах, що відбудуться у липні та жовтні, і на яких будуть обговорені вже конкретні пропозиції щодо співпраці.

Дмитро Свинаренко,
декан факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram