Версія для друку

Іноземні студенти ДНУ ознайомилися з творчістю Олеся Гончара

27 березня у науковій бібліотеці Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара пройшли літературні читання для іноземних студентів «Моє знайомство з Олесем Гончаром», присвячені 100-річчю видатного українського письменника, випускника ДНУ.

Організатори заходу – кафедра української літератури та співробітники наукової бібліотеки подбали, щоб у студентів-іноземців сформувалося уявлення про те, чому університет, у якому вони навчаються, носить ім’я Олеся Гончара. Так, іноземні студенти дізналися, що Олесь Гончар народився у передмісті Дніпра, навчався у тому ж університеті, що й вони, був фронтовиком, головою Спілки письменників України, депутатом, йому присвоєно звання Герой України. Було наголошено на тому, що письменник глибоко осмислював дійсність, був мудрим мислителем, умів бачити прекрасне в житті і в людях, мав тонкий художній смак та рідкісне мистецьке обдарування. Його ім’я мають стипендії, вулиці у різних містах України, в тому числі й у Дніпрі, він входить до списку 15 видатних українців проекту «Незламні», ініційованого Українським інститутом національної пам’яті.

Під час літературних читань у виконанні студентів-філологів та студентів-іноземців прозвучали фронтові поезії Олеся Гончара. Власні вірші, присвячені письменникові, презентували поети-початківці Максим Чурков, Карина Коденчук, Таїсія Береза.

Співробітники бібліотеки влаштували екскурсію для учасників читань і детально розповіли про книжкову експозицію «Олесь Гончар: Моя правда», присвячену ювілею письменника.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram