Версія для друку

Наукова бібліотека ДНУ запрошує на експозицію «Олесь Гончар: Моя правда»

До 100-річного ювілею Олеся Гончара наукова бібліотека Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара підготувала книжкову експозицію творчого доробку письменника та значну підбірку літературно-художніх, публіцистичних і мемуарних видань «Олесь Гончар: Моя правда».

На виставці представлені сім видань «Творів» та шість видань «Вибраних творів», перше видання роману «Собор» 1968 р., перший збірник оповідань «Модри камень» (київське видання 1950 р.).

Рідкісними та цінними за змістом і наявністю в книгозбірнях є представлені «Наукові записки КДУ ім.Т Шевченка» (1954 р.), де вміщені одні з перших статей з аналізом творів Олеся Гончара; «Доклад А.Т. Гончара на V съезде писателей Украины» (1966 р.); перше бібліографічне видання «Олесь Гончар: рекомендаційний покажчик літератури» (львівське видання, 1968 р.). Досить рідкісними також є матеріали першої наукової конференції, присвяченої письменнику, що проходила в ДДУ (нині ДНУ ім. О. Гончара), «Проблеми творчості О. Гончара: тези доповідей та повідомлень міжвузівської наукової конференції. Дніпропетровськ, 16-19 грудня 1964 р.». Учасником цієї конференції був сам Олесь Гончар.

На виставці можна побачити світлини Олеся Гончара з онукою Лесею, сестри письменника Олександри Сови та інші, подаровані бібліотеці поетесою Дорою Калиновою, а також книги з дарчими підписами, зокрема дослідника творчості Олеся Гончара Миколи Степаненка, дружини письменника Валентини Данилівни.

Виставка діє на третьому поверсі у відділі художньої літератури. Запрошуємо усіх долучитися до глибшого осягнення життя і творчості видатного письменника, мудрого мислителя, Героя України, випускника ДНУ Олеся Гончара.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram