Версія для друку

«Навчаючи навчаємося»: історичний квест для вступників

25 березня на історичному факультеті Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся традиційний День відкритих дверей у цікавому форматі – історичного квесту. Школярам міста запропонували випробувати свої знання та кмітливість, подолавши завдання пошукового характеру на п’ятьох локаціях, розроблених з цієї нагоди студентами-істориками.

На першій локації школярів очікувала коротка оглядова екскурсія археологічним музеєм, колекція якого зібрана під час багаторічних польових досліджень експедиції ДНУ. Також учасники квесту повинні були співставити окремі артефакти, вибрані з колекції музею, з тією історичною епохою, яку вони репрезентують.

На другій локації учні мали завдання озвучити асоціації, пов’язані з окремими народами світу. А щоб асоціювати було легше, учасників квесту на локації зустрічали студенти, перевдягнуті в традиційний одяг цих народів.

Третя локація передбачала перевірку знань школярів у сфері військової історії та військового мистецтва. Їм потрібно було наводити аргументи, хто переможе у двобої: середньовічний лицар чи сучасний вояк ЗСУ. За правильністю аргументів слідкували хлопці у відповідній екіпіровці.

На четвертій локації на гравців очікувало представлення соціальних проектів, розроблених студентами-істориками. А на п’ятій – вони повинні були здогадатися, для чого призначалися побутові речі, якими дуже активно користувалися наші прабабусі та прадідусі, але які на сьогодні абсолютно вийшли з ужитку – рубель, кахлі, ткацький човник, точило, ціп.

Загалом, позитивні емоції у гостей історичного факультету буквально зашкалювали. Усі учасники ігрового процесу відзначили, що їм вдалося набути актуальних знань (у тому числі, і для складання ЗНО) у легкій та невимушеній формі.

Голова ради студентів історичного факультету Марина Нефьодова зазначила: «Ми ставили собі завдання, щоб наші абітурієнти побачили життя на історичному факультеті зсередини. А це не лише навчання, а й польові практики, можливість реалізувати свою соціальну ініціативу, тематичні освітні заходи і багато-багато іншого. До нас варто йти, бо тут цікаво!»

Студент-історик другого курсу, якому випала честь грати роль середньовічного лицаря, Євген Филь додав: «У ту добу, яку я представляв, кожен лицар боровся під девізом свого дому. А я відстоював на цьому заході честь мого університету. Наш девіз «Навчаючи навчаємось!» Як на мене, під час історичного квесту цей девіз було реалізовано. Ми актуалізували свої знання – і передали їх школярам!».

Студенти-історики настільки запалилися ідеєю інтерактиву на Дні відкритих дверей, що обіцяють продовжити традиції історичних квестів, вдосконалити завдання, розробити нові локації і заохочувати нових відвідувачів.

Валерія Лавренко,
заступник декана історичного факультету
з виховної роботи та міжнародного співробітництва


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram