Версія для друку

Весна, ФФЕКС, Luxoft, IT…

Перші весняні тижні надихнули прекрасну половину студентства факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ на цікаве професійне спілкування.

Співробітниці компанії Luxoft підтримали ініціативу Women's Week та запросили студенток І-ІІ курсів на мотиваційний сніданок в офіс компанії, де в невимушеній атмосфері розповіли про свій професійний шлях і практичний досвід. Представниці Luxoft відкрито розповіли про старт своєї кар'єри, яку освіту отримували і які, часом, найнеймовірніші життєві стежки привели їх до теперішніх вершин у структурі глобальної міжнародної IT-компанії.

Випускниця ФФЕКС, регіональний директор Luxoft – Марія Кот

Зокрема, JAVA-architect Олександра творчо описала, чим саме займається; що подобається в професії програміста; які проекти вже є в її портфоліо, а також як за цієї непростої професії їй вдається зберігати work/life balance і бути одночасно матір’ю однорічного малюка.

Program Manager, Owner IT-школи Skills up Марина розповіла, як їй вдається поєднувати управління великою, розподіленою між країнами командою й IT-школою, яка готує молодих професіоналів для індустрії.

Виступають спікери компанії Luxoft

Випускниця факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем 2011 року Марія сьогодні Regional Director, що відповідає за розвиток офісу в Дніпрі та роботу з талановитими фахівцями. Марія, яка пройшла шлях від IT-рекрутера до теперішньої посади, справжній фанат своєї справи, подорожей, TRX і німецької мови. У своєму виступі дівчина зазначила: «Можливості, які відкриває перед студентами світ IT – безмежні. Якщо раніше про світ роботів, штучного інтелекту, безпілотних технологій в Automotive, доповненої реальності та розумних будинків можна було тільки мріяти, то зараз саме час брати і робити. Бо кому, як не сучасним студентам, створювати майбутнє?»

Спільне фото на пам’ять

Сподіваємося, що ця весняна зустріч розвінчала міф про те, що IT-світ – тільки для чоловіків. Сучасні дівчата чудово «вписуються» в IT-сферу, більше того, привносять у неї особливу енергію і креатив.

Факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram