Версія для друку

Цікавий початок весни економістів у Львові

Студенти-економісти ДНУ ім. О. Гончара відвідали одне з найкрасивіших міст України – Львів.

Це місто-загадка, місто-легенда. Вдихнути аромат старовинного Львова, наповненого ароматом кави, шоколаду та архітектурною довершеністю студенти мали можливість завдяки зусиллям ради студентів економічного факультету на чолі з Катериною Іотовою.

Приїхавши до Львова та поснідавши у кав’ярні, студенти піднялись на Львівську ратушу, з якої відкривається неймовірна панорама середньовічного українського міста.

Гурт відвідав першу заплановану екскурсію «Австрійський Львів»: близько двох годин прогулянки найкрутішими місцями від Львівського оперного театру, який щодня бачимо на 20-гривневій купюрі, до будівлі економічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, від Цитаделі, яка служила фортифікаційною спорудою під час революцій і повстань, а під час війни – концентраційним центром, до Собору святого Юра – головної святині українських греко-католиків, що завдяки своїй неперевершеній архітектурі належить до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Не встигли перевести подих, як на нас чекала ще одна екскурсія. Знаєте, нічний Львів виглядає зовсім по-іншому: коли кожна будівля підсвічена різними ліхтарями, невимушено відчуваєш себе у якомусь австрійському містечку. Саме тому ще однією екскурсією стала прогулянка нічним Львовом, яка запам’ятається, мабуть, надовго.

Наступного дня, відпочивши від насиченого вечора, для студентів був організований квест туристичними місцями Львова. Студенти розв’язували економічні кросворди та розгадували економічні ребуси, проходили різні станції, маючи на меті не тільки перемогти, але й відкрити для себе Львів у нових фарбах.

Добігав кінця ще один день: мандрівники відвідали виставу у театрі Леся Курбаса, найвідоміше в Україні кладовище – Личаківський цвинтар, на якому похований Іван Франко, «ловили москалів» у Криївці, випили кави чи гарячого шоколаду, придбали на пам’ять сувеніри та подарунки рідним і друзям.

Так і закінчився уїк-енд економічного факультету в Львові: втомлені, але задоволені, щасливі та сповнені різних спогадів і вражень студенти попрямували в університет. А скоро знову в дорогу – відкривати для себе нові сторінки студентського життя в одному із міст України! До нових зустрічей!

Адже тільки економічний факультет – на щасті і враженнях не економить!

Юрій Гуртовий,
студент спеціальності «Економіка»


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram