Версія для друку

Школа-семінар «Сучасні й нові експерименти на Великому гадронному колайдері»

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла школа-семінар «Сучасні й нові експерименти на Великому гадронному колайдері», метою якої було ознайомлення із сучасними експериментами та планованими експериментами на Великому гадронному колайдері.

Метою експериментів є відкриття нових властивостей матерії при надвисоких енергіях, які відповідають попереднім етапам розвитку Всесвіту. В основному це відповідає можливостям дослідження на детекторах колаборацій CMS та LHCb. Ці питання відображені у лекціях професора Сергія Барсука та Максима Тітова – членів двох названих колаборацій.

Лекція професора Олександра Панкова була присвячена оцінкам кута змішування між двома нейтральними векторними бозонами Z та Z’, який є одним із найважливіших параметрів нової фізики високих енергій.

Професор Володимир Скалозуб присвятив лекцію опису нових явищ у кварк-глюонній плазмі – новому явищу природи.

Інші теми, що обговорювалися на семінарі, стосувалися обробки експериментальних даних на Великому гадронному колайдері, та новим явищам при надвисоких енергіях взаємодії частинок.

У роботі школи взяли участь студенти-фізики, науковці та викладачі факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем.

Факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram