Версія для друку

Нова кафедра як освітній старт-ап

Спільними зусиллями Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара та Корпорації Ноосфера Венчурс США, Інк. на фізико-технічному факультеті відкрита кафедра космічних інформаційних технологій. Комерційний партнер університету розглядає цей проект як своєрідний старт-ап, адже профілем наукової та освітньої діяльності цієї кафедри будуть новітні напрямки космічної індустрії, які до цього не повною мірою забезпечувалися традиційними фізтехівськими кафедрами.

Ініціатори створення кафедри вважають, що забезпечення відповідності академічних і професійних компетенцій випускників освітніх закладів вимогам новітнього виробництва можливе тільки за безпосередньої участі бізнесу в організації освітнього процесу. Високі світові стандарти підготовки та конкурентоспроможність на світовому ринку космічних послуг – місія кафедри.

За підтримки Корпорації Ноосфера Венчурс США, Інк. у навчальному корпусі ДНУ №13 були відремонтовані приміщення для роботи викладачів, проведення лекційних, практичних та лабораторних занять. Ці аудиторії оснащені комп’ютерною технікою, швидкісним Інтернетом та мультимедійними засобами. Навчальна комп’ютерна лабораторія кафедри під час занять може розмістити десятеро студентів.

Випускник фізтеху Л.Д.Кучма відвідує новостворену кафедру

Мета кафедри космічних інформаційних технологій — підготовка фахівців, здатних комплексно, з урахуванням діяльності в ринкових умовах, забезпечувати ефективну розробку й застосування технічних систем, що функціонують у навколоземному космічному просторі.

Навчальний процес на кафедрі космічних технологій розпочався восени 2016 року. З 1 вересня 2016 р. відповідно до наказу №19 від 01.02.2016 р. виконуючим обов’язки завідувача кафедри призначено Юрія Валентиновича Ткачова. На кафедрі працюють 5 викладачів та провідний інженер, у тому числі 4 кандидати технічних наук.

Відповідно до навчального навантаження поточного навчального року на кафедрі викладається 25 дисциплін. Контингент студентів фізико-технічного факультету, з яким проводять заняття викладачі кафедри, становить 336 осіб, зокрема 223 бакалаври, 79 спеціалістів та 34 магістри. Обсяг навчального навантаження становить 2683 години, у тому числі 656 годин лекцій, 526 годин практичних занять та 818 годин лабораторних робіт.

У 2017/2018 навчальному році кафедра планує власний набір студентів до магістратури за спеціалізацією «Космічні інформаційні технології» у рамках спеціальності 134 «Авіаційна та ракетно-космічна техніка».

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
тел.: 374-98-20
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram