Версія для друку

ДНУ приєднався до Всесвітньої кампанії «16 днів проти гендерного насильства»

Нещодавно в рамках Всесвітньої кампанії «16 днів проти гендерного насильства» Дніпровським офісом УВКБ ООН за організаційної участі кафедри соціології у Дніпропетровському національному університеті iменi Олеся Гончара пройшов просвітницький захід, присвячений Міжнародному Дню боротьби за ліквідацію насильства над жінками та Дню захисту прав людини.

У заході взяли участь студенти факультету суспільних наук і міжнародних відносин, історичного факультету та факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, які цього навчального семестру вивчають предмети гендерної спрямованості, а також викладачі та аспіранти, що цікавляться гендерною проблематикою.

У межах цього просвітницького заходу відбувся перегляд коротких відеороликів на тему гендера та гендерно зумовленого насильства. Учасники виявили жвавий інтерес до обговорюваної проблеми, брали участь у дискусії, модератором якої виступив експерт УВКБ ООН з гендерних питань – Нігора Сачдева, радник із захисту прав (гендер). Серед основних проблем, що обговорювалися: види гендерного насильства, гендерна рівність та гендерні стереотипи. Після закінчення заходу його учасники отримали інформаційні матеріали стосовно теми обговорення.

Також у рамках кампанії «16 днів проти гендерного насильства» був оголошений конкурс на створення кращого інформаційного плакату серед студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Свої креативні ідеї студенти можуть надсилати на електронну адресу: konkurs@unhcr.org

Кінцевий термін подачі конкурсних матеріалів – до 23.00 12 грудня 2016 року.

Доцент кафедри соціології
ДНУ ім. О.Гончара
Сусанна Тупікова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram