Версія для друку

Науковці обговорювали математичне та програмне забезпечення інтелектуальних систем

Нещодавно на базі факультету прикладної математики відбулася ХІV Міжнародна науково-практична конференція «Математичне та програмне забезпечення інтелектуальних систем MPZIS-2016», яку Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара проводить разом із Інститутом кібернетики НАН України ім. В.М. Глушкова та Інститутом прикладного системного аналізу НТУУ «КПІ» МОН України та НАН України.

За чотирнадцятирiчну iсторiю участь у конференцii взяли бiльше 2000 учасникiв. Щорiчно учасниками заходу стають як провiднi фахiвцi з Днiпра, Києва, Запорiжжя, а також Великої Британії, Нiмеччини, Сполучених Штатiв Америки, так і студенти, аспіранти й молоді вчені, які добре розуміють актуальність досліджувальних питань та необхідність своєї особистої участі в їх вирішенні.

Оргкомітет конференції очолюють співголови – ректор ДНУ, член-кореспондент НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Микола Поляков та декан факультету прикладної математики ДНУ, член-кореспондент НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Олена Кісельова.

Відкриття конференції відбулося у Палаці студентів ДНУ. Вітаючи учасників міжнародної конференції, Олена Кісельова відзначила, що захід сьогодні є популярним форумом фахівців із прикладної математики, інтелектуальних систем прийняття рішень, системного аналізу та новітніх інформаційних технологій. Він демонструє актуальність проблем розробки, створення та впровадження систем управління та обробки інформації нового покоління. «Останнім часом факультет прикладної математики ДНУ пожвавлює роботу не лише з регiональними та всеукраїнськими компанiями IT-галузi, але й з компанiями, що потужно зарекомендували себе на мiжнародному ринку. Щорiчно випускники нашого факультету обiймають посади розробникiв, тестувальникiв, керiвникiв проектiв у IT-компанiях рiзного рiвня. Хочу нагадати, що в основi будь-яких розробок і технологiй лежать математичнi пiдходи та алгоритми, саме тому будь-який розвиток технологiй неможливий без фундаментальних математичних дослiджень. Бажаю всім учасникам конференції цікавих доповідей, плідних дискусій та професійних зустрічей!»

Зокрема, до програми конференції цього року було включено 6 пленарних та 139 секційних доповідей. Їхня тематика охопила проблеми ідентифікації складних систем, застосування нейрокомп’ютерних мереж, нейронних інформаційних технологій, нейронечітких моделей представлення та обробки знань, теоретичні та прикладні питання системного аналізу, використання сучасних інформаційних технологій в органах державної влади та місцевого самоврядування. Також велика кількість доповідей була присвячена проблемам моделювання, алгоритмізації, теорії функцій, статистики, моніторингу, експертних систем програмування, оптимізації та інших сфер, суміжних з проблемами штучного інтелекту.

Отже, з року в рік конференція «Математичне та програмне забезпечення інтелектуальних систем» підтверджує свою науково-практичну популярність не тільки на теренах нашої держави, а й в міжнародному науковому суспільстві.

Факультет прикладної математики
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram