Версія для друку

Студентство – основа життя університету

З нагоди Міжнародного дня студента у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла святкова зустріч керівництва зі студентським активом.

Традиційно на свято, що об’єднує сучасну, прогресивну й обдаровану молодь, відбувається урочисте нагородження кращих студентів. Цього року 99 щасливих номінантів із гордістю привітали ректор, член-кореспондент НАН України, професор Микола Поляков, проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання студентської молоді, професор Валентин Іваненко та голова ради студентів університету Артем Кравченко.

Сьогодні студентство, безумовно, є однією з найпрогресивніших верств української нації. Це потужний рух, який залишається чи не найактивнішою частиною нашого суспільства, відіграє важливу роль у соціально-економічних, політичних і культурних процесах, займає новаторські позиції у здійсненні демократичних перетворень. Чимало добрих справ є й на рахунку багатотисячної молодіжної громади Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Наші студенти успішно оволодівають висотами обраної професії, беруть діяльну участь у науковому пошуку, громадській роботі та організації власного дозвілля. «Нині наша молодь знаходиться у вирі соціальної активності, органічно поєднуючи навчання з допомогою переселенцям з Донбасу, пораненим бійцям АТО та соціально вразливим верствам населення. Що є виявом кращих людських якостей і непарадного патріотизму», – зазначив у своєму зверненні ректор. Він підкреслив, що за майже 100-річну історію Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара вже тисячі випускників уславили ім’я своєї alma-mater, втіливши в життя найсміливіші винаходи в космічній галузі, подолавши літературні вершини, проклавши нові шляхи в усіх сферах наукового знання, що представлені в університеті. «Впевнений, що й нинішнє покоління наших студентів, відкриваючи історію нового університетського століття, впише ще не одну яскраву сторінку в літопис його здобутків. Студентство – основа життя університету!» – сказав Микола Вікторович.

Покладаючи на студентство дійсно великі надії у формуванні нової картини гуманного й досконалого світу, керівники ДНУ одначе запевнили: науково-педагогічний колектив університету завжди відгукуватиметься на будь-які прогресивні ініціативи молоді, підтримуватиме розвиток її здібностей, талантів, наукових та життєвих перспектив. «Нам надзвичайно приємно, що в цьому році студенти ДНУ за кількістю перемог у всеукраїнських наукових конкурсах випередили своїх колег навіть із таких знаних вищих навчальних закладів, як Київський національний університет ім. Т.Шевченка чи Київський політехнічний інститут ім. І.Сікорського. Ми, справді, відчуваємо ваше велике прагнення до участі й організації різних студентських наукових, культурних заходів, – відзначив Микола Поляков, звертаючись до лідера університетської студентської спільноти. – Саме тому ми плануємо частіше зустрічатися з вами, аби заслухати ваші пропозиції і дати відповіді на всі запитання». Зокрема, наступна така зустріч адміністрації, профспілкового комітету й інших служб університету зі студентським активом запланована вже на середину грудня.


Далі найкращі студенти університету із рук ректора урочисто отримали заслужені нагороди. Так, володарями найвищої відзнаки університету – почесного знака «Відмінник ДНУ» стали п’ятеро студентів: Артем Кравченко та Гліб Стрижко з історичного факультету, Кирило Бочаров з юридичного факультету, Катерина Іотова з економічного факультету та Анна Нікуліна з механіко-математичного факультету. Також почесні грамоти і подяки за численні досягнення в науковій роботі, спорті, художній самодіяльності, а також за активну громадську діяльність і досягнення у соціальній сфері отримали ще 94 талановитих студентів з різних факультетів ДНУ.

«Від щирого серця бажаю вам миру на рідній землі, найкращих успіхів у навчанні, яскравого творчого піднесення, здійснення усіх ваших мрій і щасливої, неповторної молодості!» – побажав їм ректор.

Наостанок уся дружня університетська родина разом сфотографувалася на пам’ять.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram