Версія для друку

Спортивна наука в новому форматі

Кафедра фізичного виховання та спорту Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара провела Міжнародну науково-практичну конференцію «Форум прихильників фізичної культури і спорту та здоровий спосіб життя».

Цього року конференція проходила у новому форматі, де були об’єднані теоретична і практична частини. Як відзначив голова конференції, завідувач кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ, доцент Володимир Саричев: «Стрімкий розвиток і новаторські ідеї в галузі фізичного виховання і спорту вимагають змін не лише в організації процесу фізичного виховання у ВНЗ, але й нових, цікавих підходів до організації і представлення наукових досліджень». Саме тому конференція складалася з теоретичних доповідей і практичних майстер-класів із різних сучасних напрямків фізичної культури і спорту.

Завдяки злагодженій роботі редакційної колегії під керівництвом доцента Наталії Бачинської завчасно були надруковані матеріали конференції. Тому всі учасники й гості заходу змогли особисто ознайомитися з найактуальнішими дослідженнями в спортивній науці. Зокрема, на конференції розглядалися наукові праці за такими напрямами, як: фізична культура у вищих навчальних закладах європейських країн; інноваційні технології процесу фізичного виховання та спорту в сучасних умовах в Україні та зарубіжних країнах; національні традиційні та нетрадиційні засоби фізичного виховання та спорту; сучасні проблеми фізичного виховання, спорту та здоров’я.

У практичній частині форуму були представлені майстер-класи з роуп-кліппінгу, денс-холлу, гімнастики з гантелями, зумба-фітнесу, кросфіту, стріт-воркауту. А також доповіді щодо системи організації фізичного виховання у Польщі, США, Франції, Німеччині, державах Прибалтики, які представлялися студентами та викладачами іноземних навчальних закладів. Серед присутніх на заході представників діаспор міста Дніпра, з якими студенти ДНУ тісно співпрацюють, був і заступник голови Дніпропетровського молодіжного центру вірменської культури Мікаєль Геворгян. Він відзначив, що в ДНУ ім. О.Гончара завжди навчалася, навчається і планує навчатися велика кількість вірменської молоді. «Усі вони задоволені процесом навчання і особливо організацією та проведенням занять із фізичного виховання», – сказав М. Геворгян.

На високому професійному рівні пройшла і ця конференція. Вона зробила великий практичний внесок у перспективи досліджень у галузі фізичної культури, студентського спорту та здорового способу життя, зазначають організатори.

Доцент кафедри
фізичного виховання та спорту
ДНУ ім. О.Гончара
Ірина Головійчук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram