Версія для друку

Теніс, футбол і армреслінг: тиждень спорту в ДНУ

Минулий тиждень виявився дуже насиченим на спортивні події, проведені кафедрою фізичного виховання та спорту ДНУ імені Олеся Гончара.

Перш за все, відбулася Спартакіада факультетів з настільного тенісу. Як відзначила головний суддя змагань Тетяна Глоба: «Цього року факультети проявили себе якнайкраще, представивши свої команди у повному складі». Програма змагань складалася з особистої та командної першості. Тому переможці визначалися як в особистому заліку серед юнаків та дівчат, так і серед факультетських команд.

Отже, переможцями і призерами університетських змагань із настільного тенісу стали: серед юнаків – Максим Бачурін (фізико-технічний факультет) – 1 місце, Сергій Барановський (факультет суспільних наук і міжнародних відносин) – 2 місце та Юрій Кононенко (фізико-технічний факультет) – 3 місце; серед дівчат – Ганна Белькова (хімічний факультет) – 1 місце; Ангеліна Янчук та Тетяна Дмитренко з факультету міжнародної економіки – 2 і 3 місця відповідно.

Найкращим у факультетській першості став хімічний факультет, друге місце вибороли представники фізико-технічного, третє – факультету міжнародної економіки.

Необхідно відзначити, що ці змагання є одним з етапів відбору спортсменів для участі в обласній та Всеукраїнській першості тенісистів. Безперечно, це важливий старт і велика конкуренція, адже протягом останніх років збірна команда нашого університету є переможницею обласного турніру серед вищих навчальних закладів, яка й надалі планує показувати чемпіонські результати.

Запеклою спортивною боротьбою і цікавими емоціями були сповнені ігри футболістів на товариському турнірі серед викладачів кафедри фізичного виховання та спорту і збірних команд трьох факультетів – факультету біології, екології та медицини, факультету систем і засобів масової комунікації та факультету суспільних наук і міжнародних відносин. Викладачі нашої кафедри є неодноразовими переможцями щорічної Спартакіади з футболу серед викладачів ВНЗ, тому злагоджена гра і великий досвід отримали перевагу над юністю. Викладачі за сумою виграних матчів стали переможцями цього товариського турніру. Однак, для збірних команд факультетів це була чудова нагода провести відбір своїх учасників для команди, яка буде захищати честь факультету на міжфакультетській Спартакіаді з футболу.

А от наступні змагання, які теж проходили того тижня, були не такими динамічними, проте дуже емоційними і «гарячими». Мова про відкритий турнір фізико-технічного факультету з армреслінгу. Головний суддя змагань Віталій Гальчанський за допомогою студентської ради факультету провів змагання на високому професійному суддівському рівні. Змагання були забезпечені необхідним інвентарем та медичним обслуговуванням.

«Не зважаючи на те, що це не найпопулярніший вид спорту серед наших студентів, учасників було достатньо багато і змагання вдалося провести у трьох вагових категоріях», – зазначив інший суддя змагань Андрій Амасов.

Отже, переможцями факультетських змагань з армреслінгу стали: у ваговій категорії «80+» – Ілля Бойко; у ваговій категорії «80» – Єгор Годованець та у ваговій категорії «70» – Сергій Топчій. Усі переможці і учасники змагань традиційно були нагороджені грамотами і солодкими призами – сюрприз від прекрасних уболівальниць турніру.

Вітаємо усіх учасників наших змагань, чекаємо нових стартів і чемпіонів!

Доцент кафедри
фізичного виховання та спорту
ДНУ ім. О. Гончара
Ірина Головійчук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram