Версія для друку

До 73-ї річниці визволення міста

До дня визволення Дніпра Наукова бібліотека Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара організувала фотоперегляд «Зоря визволення». На ньому представлені світлини пам’ятників та пам’ятних місць у Дніпрі, присвячених подіям воєнного часу. Вони нагадують про ті буремні роки та зберігають пам'ять про людей, що зробили неоціненний внесок у визволення Дніпропетровська від німецько-фашистських загарбників.

Запрошуємо читачів дізнатись про місцезнаходження, дату відкриття пам’ятників, імена скульпторів та архітекторів, що їх споруджували та біографії особистостей, яким вони присвячені. Інформація буде корисною і студентам, і викладачам, а також усім, хто цікавиться історією рідного краю.

Так, відвідувачі виставки можуть дізнатися, що відважно боролися з німецько-фашистськими загарбниками сотні викладачів і співробітників Дніпропетровського університету такі, як студентка механіко-математичного факультету О. Галкіна – партизанка загону В.А. Шахновича, студент фізичного факультету В. Панютін – активний член підпільної організації, заарештований німцями та розстріляний у 1943р. За проявлені під час форсування річки Дніпро у жовтні 1943р. мужність і героїзм випускникам нашого університету Я.В. Вергуну та П.А. Риндіну було присвоєне високе звання Героя Радянського Союзу.

Імена справжніх патріотів, що боролися за незалежність України ми свято шануємо і пам’ятаємо дотепер.

Наукова бібліотека
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram