Версія для друку

«Наші викладачі – найкращі!»

Під таким гаслом у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшов святковий концерт до Дня працівника освіти, організований групою аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді. З великою любов’ю і майстерністю студенти подарували педагогам поетичні привітання, відомі пісні й танцювальні номери, отримавши чудову можливість висловити через мистецтво подяку своїм викладачам.

Перед початком концерту колег привітав проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді, професор Валентин Васильович Іваненко. Він наголосив на благородності професії педагога, великому значенні освіти в житті суспільства, висловив щиру подяку викладачам за виховання сучасної успішної молоді. Валентин Васильович згадав мудрі слова мислителів минулого: «Освіта – це борг, який нинішнє покоління має сплатити майбутньому. Адже великий той вчитель, хто втілює в життя те, чому навчає».

З власним ліричним віршем «Осінні зорі», навіяним творчістю видатного українського поета Максима Рильського, виступив декан історичного факультету, професор Сергій Іванович Світленко. Він звернувся до колег зі словами тепла і вдячності.

Свої поезії викладачам подарувала й студентська молодь ДНУ імені Олеся Гончара – майбутній філолог Аделіна Хаміярова, Анастасія Дудка (факультет прикладної математики), Олександр Лисаченко (історичний факультет), Вікторія Голенко (факультет психології). Цікавими висловами своїми рідними мовами привітали педагогів студенти-іноземці: громадянка Китаю Ню Янь, представники країн Середньої Азії – Огулай Равіланова (Туркменістан) та Люхінур Хажибаєва (Узбекистан). Привітання вірменською прозвучало з вуст Карини Григорян. А перекладала з іноземних мов студентка-філолог Інна Воробієнко.

Студенти співають "Україна – це ти"

Дівчата з ФУІФМ Ксенія Барська, Дарія Бобкова та Софія Сокуренко під оплески аудиторії виконали запальний український танок. А студент факультету психології Олександр Зіненко потішив присутніх сучасною танцювальною композицією «Радість дарую Вам».

Окрасою мистецького заходу стали чудові пісні. Твір сучасної української співачки Христини Соловей «Тримай мене міцно» прозвучав у виконанні Валерії Клименко (факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства), зворушливі та енергійні пісенні композиції «Запали вогонь» та «Гітара» представили студентки-філологи Віола Доніна і Тетяна Холод. Зацікавила публіку пісня «Позови любовь», яку презентувала автор – керівник клубу творчої молоді «Паростки», доцент Олена Бесараб. А легендарну «Червону руту» майстерно виконала Дарія Кирдань (факультет суспільних наук і міжнародних відносин). Було ще чимало цікавих і натхненних виступів – усього не перелічити. Яскравий і емоційний вечір тривав понад годину і завершився патріотичною пісенною композицією «Україна – це ти», яку співали всі учасники.

Цьогоріч святкування Дня працівника освіти в ДНУ імені Олеся Гончара співпало з ювілеєм знаного в університеті педагога, завідувача кафедри української літератури, наукового керівника групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді, доцента Наталії Петрівни Олійник. Колеги і студенти щиро привітали талановиту і чуйну людину, справжнього Вчителя, яка, невтомно віддаючи молоді свої великі знання і тепло душі, виховала не одне покоління науковців і фахівців з української філології.

Доцент Н.П.Олійник приймає вітання колег

Варто згадати й організаторів концерту. Режисером-постановником стала методист групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді, музикознавець Вікторія Карпович, чий креативний задум забезпечив гарне втілення творчих планів і максимальний прояв талантів його учасників. Звукорежисером був завідувач лабораторії з ремонту та обслуговування засобів обчислювальної техніки Сергій Акімов. А яскравий відеоряд підготувала старший лаборант групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді Тетяна Науменко. Ведучим вечора був студент факультету психології Микита Воробйов.

Працівники ДНУ - гості концерту

Урочистий концерт став справжнім мистецьким святом. Педагоги отримали естетичне задоволення і гарний настрій від поетичних і музичних подарунків, сфотографувалися на згадку під надихаючим гаслом «Наші викладачі – найкращі!».

Сергій Ляпін,
старший лаборант групи аналізу
у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram