Версія для друку

Рідне місто очима студентів ДНУ

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара підготував до Дня міста виставку творчих робіт студентів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну.

В університетському творчому вернісажі були представлені 50 робіт півтора десятка студентів та двох викладачів – завідувача кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, доцента Віктора Корсунського та старшого викладача кафедри Василя Тевяшова. Партнером університету в демонстрації творчого доробку молодих митців виступив Музей сучасного українського живопису, з яким активно співпрацюють дизайнери ДНУ. Музеєм були надані й рами для облаштування виставки. «Ми відібрали роботи попередніх років з фонду кафедри, а також картини теперішніх студентів у різноманітних стилях – модерн, постмодерн, поп-арт, і, звичайно, академічні роботи, – розповів завідувач кафедри Віктор Корсунський. – Усі полотна, а вони виконувалися олією, акрилом, пастеллю, змішаною технікою, стосуються міста, його пейзажів, архітектури». Віктор Олексійович презентував і власні твори – три роботи в стилі авангард.

Серед відібраних для виставки картин – стилізація літнього театру в парку Глоби третьокурсниці Таїсії Сушко. Виконуючи навчальне завдання – стилізацію міського пейзажу, дівчина обрала саме цю будівлю. «Вона мені дуже подобається, адже вона витончена, повітряна, нагадує вітрила, або лебедів, Сіднейський оперний театр тощо, – говорить Тая. – Було б чудово, якби вона почала знову функціонувати, але зараз, на жаль, театр не використовує свій потенціал. Загалом більше люблю малювати фентезі, казки, пейзажі пишу не часто. Але цей пейзаж мені подобається, бо він не зовсім академічний, а орнаментальний, стилізований». Дівчина протягом святкування Дня міста консультувала відвідувачів з різних питань стосовно картин, і відзначила, що містяни жваво цікавилися роботами, особливо діти. «Стався навіть цікавий випадок – з виставкової рами випала одна картина, і коли її поставили на місце, одразу з’явився покупець, який її придбав, – розповіла студентка. – Викладач Василь Тевяшов при цьому сказав, що коли падає картина – це завжди гарна прикмета для художників».

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
тел.: 374-98-20
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram