Версія для друку

ДНУ очолив рейтинг найкращих університетів Дніпропетровщини

За результатами дослідження, проведеного нещодавно активістами громадської сили «Опора», Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара вже традиційно посів перше місце серед ВНЗ Дніпропетровщини IV рівня акредитації.

Зокрема, активісти ГС «Опора» дослідили 13 вищих навчальних закладів нашої області, використовуючи відкриті дані системи vstup.info. При складанні рейтингу враховувалися наступні показники: кількість поданих заяв абітурієнтів, кількість зарахованих студентів, загальний ліцензований обсяг прийому, загальна кількість заповнених контрактних місць, співвідношення ліцензованого обсягу до кількості зарахованих студентів, а також загальний середній бал сертифікатів ЗНО. Отримані показники були переведені у відповідні бали.

«Завдяки рейтингу видно, в які вищі навчальні заклади вступають найрозумніші студенти. Він також показав, що абітурієнти з високим балом ЗНО не завжди бажають вчитися за держзамовленням і готові сплачувати за більш якісну освіту в приватному виші», – прокоментувала громадський спостерігач ГС «Опора» в Дніпропетровській області Христина Коновалова.

За інформацією ГС «Опора»


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram