Версія для друку

В університеті триває антикорупційна кампанія

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася прес-конференція ректора Миколи Полякова про антикорупційне розслідування в університеті.

Зокрема, ректор зазначив, що в рамках проведення антикорупційної кампанії в ДНУ до адміністрації надійшла інформація про неправомірну діяльність деяких викладачів на економічному факультеті. Для проведення службового розслідування було створено комісію, до складу якої увійшли проректор, посадові особи, юристи університету.

«Комісія працювала протягом травня-червня 2016 року, – наголосив Микола Вікторович. – За підсумками роботи комісії до викладачів, які вносили неправдиві дані в екзаменаційні та залікові відомості, було застосовано адміністративне стягнення у виді догани. Враховуючи викриті факти, згідно з рішенням Вченої ради ДНУ за наказом ректора від 1 липня 2016 року було реорганізовано кафедри економічного факультету. Матеріали службового розслідування, проведеного комісією, були направлені в прокуратуру з метою надання правової оцінки порушень, вчинених викладачами».

За цим фактом у засобах масової інформації з’явилися матеріали, в яких неправдиво відображається ситуація навколо інциденту в ДНУ ім. О. Гончара, нівелюється ініціатива університетського колективу із викорінення подібних явищ, що в цілому негативно впливає на репутацію та імідж університету.

«Зокрема, неправдиві дані, внесені в залікові та екзаменаційні відомості, – підкреслив ректор, – не стали підставою для видачі дипломів студентам, які перебували за кордоном, як зазначається у деяких матеріалах, оскільки за підсумками роботи університетської комісії ці студенти були відраховані з університету. Тож інформація про видачу подібних дипломів не відповідає дійсності. Інформація щодо нарахування заробітної плати однієї особи іншій не відповідає дійсності, бухгалтерія ДНУ нараховувала зарплатню обом лаборантам. Факт відсутності на робочому місці одного з лаборантів комісією не був доведений».

На запитання журналістів про терміни, протягом яких вносилися неправдиві дані у відомості успішності студентів, ректор зазначив, що правопорушення зафіксовані протягом останніх семестрів навчання.

Також журналістів цікавило питання, чи позначиться реорганізація кафедр на назвах спеціальностей, за якими навчаються студенти, на що Микола Вікторович відповів, що структурні зміни ніяк не позначаться на студентах.

Наразі Прокуратурою Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження за Статтею 366 (Службове підроблення) Кримінального Кодексу України. Адміністрація ДНУ ім. О. Гончара надає всебічне сприяння роботі компетентних органів.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
тел.: 374-98-20


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram