Версія для друку

До нових перемог, першокурсники!

Напередодні нового навчального року в Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулось урочисте посвячення першокурсників у студенти.

Стати учасниками цієї хвилюючої церемонії на площі перед Палацом студентів ДНУ прийшли сотні студентів та їх батьки, почесні гості та колишні випускники, керівний склад, викладачі та творчі колективи університету.

Першим з урочистим словом до студентства і гостей свята звернувся ректор ДНУ, заслужений діяч науки і техніки України, член-кореспондент НАНУ, професор Микола Вікторович Поляков. «Дорогі, щасливі наші студенти! Щиро вітаємо вас, ваших батьків та друзів із цією радісною і пам’ятною годиною! Скільки би років не минало, день посвяти в студенти Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара для всього викладацького складу нашого університету це завжди хвилююча подія. Запрошуємо вас до нашого студентського товариства і бажаємо, щоб університетські роки стали одними із найзнаменніших у вашому житті. Дуже хочемо, щоб ті добрі традиції, які є у науковців, викладачів та студентів нашої знаменитої Аlma mater, невдовзі поповнилися і вашими перемогами. Впевнені, що тут ви знайдете усе необхідне для особистісного розвитку і реалізації своїх мрій, а значить, завжди із гордістю зможете сказати: «Я вчився в Дніпропетровському національному університеті!»

Підтримати численних новачків і побажати їм успішного студентського життя завітав і шанований вихованець ДНУ – випускник фізико-технічного факультету 1960 року, Герой України, генеральний директор міжнародної програми «Морський старт» Володимир Команов. Зазираючи у щасливі, іскристі очі першокурсників, Володимир Геннадійович сердечно привітав їх із першою заслуженою перемогою – вступом до ДНУ. «Дивлячись на вас, я відчуваю велику радість від того, що бачу таку кількість молодих талановитих студентів, яким, як і всім минулим поколінням, належить право заповнювати сторінки славетної історії університету. Ми віримо, що серед вас є майбутні науковці, великі українські письменники, керівники підприємств тощо. Але сьогодні ви всі знаходитесь у рівних умовах. Попереду у вас довгий життєвий шлях, і як він складеться, залежатиме лише від вас. Та ким би ви не були і де би не знаходились, усі свої сили, дії і зусилля спрямовуйте на добробут народу нашої незалежної країни», – сказав Володимир Геннадійович.

Також із щиросердним благословенням та побажаннями високих наукових і духовних звершень до нового покоління студентів ДНУ імені Олеся Гончара звернувся й Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський, владика Іриней.

Опісля, за традицією, ректор Дніпропетровського національного університету Микола Поляков вручив найкращим першокурсникам – переможцям Всеукраїнського конкурсу Малої Академії наук та олімпіад різних рівнів – символічні студентський квиток та залікову книжку. Крім того, естафету почесних досягнень у вигляді символічних «Граніту науки» та спортивного кубку передали своїм молодим колегам й п’ятикурсники Марина Хлистова (студентка історичного факультету, переможниця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Історичні науки») і Олег Прокопчук (студент факультету фізики електроніки та комп’ютерних систем, переможець Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Прикладна геометрія, інженерна графіка та ергономіка») та третьокурсниця факультету біології, екології та медицини, чемпіонка світу та Європи з рукопашного бою Єва Вакуленко. Отримували ці символічні відзнаки не менш заслужені першокурсники – золоті медалісти, володарі максимальних балів ЗНО, переможці та призери всеукраїнських олімпіад й чемпіони спортивних змагань.

Далі впродовж заходу першокурсники усі разом натхненно виголосили клятву на вірність студентському братству. Кращі з них, такі як: Анастасія Никоненко (переможець всеукраїнської олімпіади з біології та екології; 199 балів з біології, 196 балів з української мови, факультет біології, екології та медицини), Анастасія Апухтіна (190 балів з української мови та 191 бал з математики, факультет прикладної математики), Данило Здесенко (переможець олімпіад з географії та історії, бронзовий призер Всеукраїнського юнацького баскетбольного турніру «ВЮБЛ», факультет суспільних наук і міжнародних відносин), Дарина Кирилова (призер Всеукраїнського конкурсу «ІнтелЕко Україна», призер всесвітнього конкурсу «I-Sweep» м. Хьюстон, США, хімічний факультет) взяли участь в урочистому висадженні нового дерева на Алеї надій, інші ж талановиті вихованці ДНУ поклали квіти до пам’ятника студентам, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни.

На завершення для нових членів університетської родини та гостей свята творчі колективи Палацу студентів ДНУ підготували яскраві танцювальні виступи, цікаві конкурси та спільну студентську дискотеку.

Нагадаємо, що цього року лави студентського братерства ДНУ поповнили майже 4000 юнаків і дівчат. На перший курс за ОПП «бакалавр» на денну і заочну форми навчання зараховано 1790 абітурієнтів, на п’ятий курс для здобуття освітньо-кваліфіційного рівня «спеціаліст» вступили 948, а здобути ступінь магістра в Дніпропетровському національному університеті виявили бажання – 1117 осіб.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
Тел.: 374-98-20


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram