Версія для друку

Зустріч керівництва факультету прикладної математики з представниками IT- компаній

На факультеті прикладної математики відбувся круглий стіл за участю керівництва та викладачів факультету і представників IT-галузі Дніпропетровського регіону.

Керівництво IT-компаній висловило готовність підтримувати співробітництво у навчальній, науковій, методичній сферах, обговорювати структуру навчальних курсів, формулювання вимог до навичок, якими мають володіти випускники, для найшвидшої адаптації випускників та їх подальшого працевлаштування у IT-компаніях.

Керівники компаній висловили високу зацікавленість у випускниках факультету прикладної математики та готовність розвивати бази виробничої і переддипломної практик. З метою вдосконалення підготовки фахівців провідні фахівці компаній пропонують проведення різноманітних заходів – WorkShop, IT Talk, екскурсій на підприємства та факультативних занять з опрацювання технологій розробки та програмування. Такі пропозиції знайшли підтримку серед керівництва факультету.

Варто підкреслити, що факультет успішно співпрацює з більш ніж десятьма компаніями IT-галузі, серед яких ISD, WIX, DataArt, Luxoft та інші. Завдяки налагодженим зв’язкам з компанією WIX факультет отримав від цієї компанії 12 сучасних комп’ютерів. Троє найкращих студентів, що були виявлені за результатами співбесіди, отримали стипендію від компанії WIX у розмірі 2000 доларів США кожен.

Усі студенти факультету прикладної математики проходять виробничу та переддипломну практику в IT-компаніях, мають змогу спілкуватися з провідними фахівцями, засвоювати новітні технології безпосередньо при розв’язанні практичних завдань.

За результатами зустрічі було ухвалено рішення про розробку чіткого плану дій для поглиблення рівня взаємоінтеграції між факультетом та представленими компаніями.

Керівництво факультету прикладної математики переконане, що проведення таких заходів буде сприяти розвитку ІТ-освіти та її складових на факультеті прикладної математики, консолідації пропозицій всіх учасників ринку, а також об'єднанню зусиль між учасниками освітнього процесу та представниками IT-галузі.

Факультет прикладної математики
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram