Версія для друку

Студенти у садибі-музеї Олеся Гончара

Студенти-першокурсники українського відділення факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відвідали садибу-музей О. Гончара на околиці Дніпропетровська у селищі Ломівка.

Започаткована факультетом традиція покликана вшановувати пам'ять видатного письменника, на честь котрого перейменований наш університет, – Олеся Терентійовича Гончара.

Нас привітно зустрічала племінниця письменника Тетяна Гаврилівна Онупрієнко, донька рідної сестри Олеся Гончара – Олександри Терентіївни Сови. Ми мали змогу послухати екскурсію від куратора нашої поїздки Наталі Михайлівни Щербак. Зайшовши до кімнати письменника, ми ніби потрапили у той час, доторкнулися до тих місць, де писав свої твори цей видатний чоловік, де він молився, де працював та відпочивав. Читали його щоденникові записи.

Також до нас приєдналися школярі із сусідньої школи, для яких ми провели Гончарівські читання. Були виконані такі поезії: "Вірність", "Заповіт", "Собор", "Шура", "Дума про Батьківщину". Під старою грушею був накритий солодощами родинний стіл, де любив сидіти сам Олесь Терентійович. А після зустрічі ми поклали квіти до могили Олександри  Сови, яка дбайливо зберігала родинні світлини та садибу свого брата.

Хочемо висловити подяку Наталі Михайлівні Щербак за цю чудову можливість доторкнутися до історії, Тетяні Гаврилівні Онупрієнко за гостинність і збереження теплих спогадів та першокурсникам-філологам за підтримку такого заходу, а саме Катерині Бойко, Анні Руденко, Артему Фандикову, Анастасії Литвинчук, Аліні Манжурі, Юлії Малієнко, Альоні Піскар і чудовому фотографу Марині Рязановій !

Студентка факультету української й іноземної
філології та мистецтвознавства
Катерина Бойко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram