Версія для друку

У фестивальному колі друзів

У Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся ІI відкритий фестиваль циркового та хореографічного мистецтва України "У колі друзів-2016". Це єдиний в своєму роді фестиваль дитячої циркової творчості у нашому місті та області.

Фестиваль було започатковано ще наприкінці 90-х років керівниками народної циркової студії «Радуга» Палацу студентів ДНУ – Тетяною Золотової та Ларисою Старікової. Велика справа залучення юних талантів до циркових премудрощів – це дуже цікава робота!

Цей фестиваль не є комерційним: його мета – дружня атмосфера артистів циркового та хореографічного мистецтва, обмін професійними здобутками, підтримка талановитих дітей та молоді, спілкування дорослих і малечі. Цьогорічне свято відбулося завдяки великій підтримці ректора університету Миколи Вікторовича Полякова, директора Палацу Вадима Вікторовича Стукала та організаційного комітету.

Цього року у фестивалі взяли участь дорослі і діти від 3 років не лише з Дніпропетровської області, а й із Харкова. Програма заходу складалася з одного етапу за різними жанрами. Суддівська колегія складалася з професіональних фахівців: майстра спорту, директора спортивної школи зі стрибків на батуті Артема Пачковського, керівника зразкового театру танцю, заслуженого працівника культури України Людмили Вінокурової, художнього керівника Палацу студентів ДНУ Оксани Рудковської та кандидата наук з фізичного виховання та спорту, доцента кафедри гімнастики Дніпропетровського державного інституту фізичної культури та спорту Олени Власюк. Очолювала журі – директор дитячо-юнацького циркового міжнародного фестивалю «Яскрава арена», голова управління громадської організації «Яскрава країна» Ольга Обласова.

Варто зазначити, що сам фестиваль проводився в нестандартній формі – перегляд номерів було складено у вигляді концертної програми, а після виступів всіх учасників було запрошено на площу перед Палацом, де був розважальний майданчик, проводився майстер-клас з хула-хупів для всіх бажаючих, а також анімаційна програма для дітей.

Нагородження теж було незвичайне – його проводили костюмовані персонажі XVIII століття. Всі учасники фестивалю отримали пам’ятні дипломи, медалі та подарунки.

Фестиваль відкрив багато студентських талантів Дніпропетровського національного університету. Так, з яскравим вогняним шоу та хула-хупами перемогу отримала студентка економічного факультету Ганна Марченко, І місце у номінації «Повітряні полотна» здобула студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Єлизавета Горела, а Гран-прі фестивалю виборола народна циркова студія «Радуга» Палацу студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Володарем Гран-прі в сольній номінації став дніпропетровець Ілля Данілішин, а кубок "Глядацькі симпатії" дістався цирковій студії "Оба-на" (керівник Яніна Чепа).

Чекаємо всіх наступного року на фестивалі "У колі друзів"!

Палац студентів ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram