Версія для друку

Про героїв минулих літ

У Дніпропетровському національному університеті відбулося травневе засідання клубу “Паростки” «Про героїв минулих літ», присвячене Дню пам’яті і примирення та 71-річниці Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками.

У цей складний буремний для нашої країни час ми маємо пам’ятати про надлюдські зусилля та мільйонні жертви, що поклали покоління наших дідів і прадідів на вівтар Перемоги та звільнення нашої країни від німецько-фашистських загарбників, і зберігати сприйняття цього свята як найвеличнішого для нашої країни. Кожен своїми діями й думками має намагатися наблизити величний день повернення нашої країни до абсолютного миру.

Ветеран Великої Вітчизняної війни Катерина Колесник ділиться спогадами з молоддю

Зробити свій невеличкий творчий вклад прагнуть й учасники загальноуніверситетського клубу творчої молоді «Паростки». Вони проводять заходи, спрямовані на інформування, розширення світогляду молоді та виховання у неї любові до своєї країни, поваги до її історії, пошани та вдячності до людей, які зберегли країну для теперішніх поколінь.

У зустрічі-концерті «Про героїв минулих літ» взяли участь нові та постійні «паростківці», вік яких завжди «від 5 до 99». Найціннішим стало те, що поділитися своїми спогадами про ту страшну війну на захід завітали голова Ради ветеранів ДНУ імені Олеся Гончара Валентин Олександрович Балакін та ветеран Другої світової війни, учасниця бойових дій Катерина Тимофіївна Колесник.

Пісня у виконанні керівника клубу «Паростки» Олени Бесараб та студентки ФСЗМК Валерії Купіної

Спогади очевидців того важкого періоду в житті нашої країни і всього світу підкріплювалися власними віршами студента факультету систем і засобів масової комунікації Максима Голуба та співробітниці Наукової бібліотеки імені Олеся Гончара Таісії Грибенюк. Вірш засновниці клубу «Паростки» Валентини Архіреєвої прочитала випускниця нашого університету, педагог ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Олена Клюєва.

Поетичні твори емоційно доповнювалися відомими та власними піснями у виконанні студентки факультету систем і засобів масової комунікації Валерії Купіної, професора кафедри філософії Сергія Шевцова та доцента кафедри іноземних мов для гуманітарних спеціальностей, керівника клубу «Паростки» Олени Бесараб. Майстерним декламуванням віршів та співом дебютували гості клубу – юні вихованці ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Учасники та гості засідання клубу «Паростки» «Про героїв минулих літ»

Учасники та гості засідання вшанували хвилиною мовчання пам`ять героїв, загиблих у Другій світовій війні та тих, хто вже у нинішній час поклав своє життя задля збереження миру у нашій країні. Прозвучали поетичні рядки Валентини Архіреєвої про те, що ніколи не можна забувати минуле, аби не повторювати його помилки: «А пам'ять про війну – хай буде людству, як жорстокий докір. Щоб ніхто не розпалив війни скажений буревій».

Олена Бесараб,
доцент кафедри іноземних мов
для гуманітарних спеціальностей,
керівник клубу «Паростки»,
група аналізу у сфері
гуманітарної освіти
та виховання молоді


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram