Версія для друку

«Перемога, свята Перемога! Свято миру, свободи й весни!»

Урочисто, щиро і хвилююче вітали сивочолих ветеранів у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара. До Дня пам’яті та примирення жертв та учасників Другої світової війни і Дня Перемоги відбувся святковий прийом ветеранів Великої Вітчизняної війни, працівників тилу та учасників бойових дій.

Ошатна зала, урочиста музика, пурпурні троянди, сердечні вітання створювали піднесений настрій у всіх, хто зібрався у Палаці студентів. Бурхливими оплесками зустрічали присутні кожного ветерана, що сьогодні залишається в строю, залишається гідним прикладом мужності, самопожертви та життєвої стійкості для нинішніх поколінь.

Ветеранська організація ДНУ завжди була однією з найчисленніших у Соборному районі Дніпропетровська. На жаль, сьогодні з нами лише 12 учасників бойових дій. Це Володимир Іванович Ваняшин, Дмитро Васильович Гребенюк, Веніамін Євгенійович Давідсон, Микола Григорович Єрмакович, Катерина Тимофіївна Колеснікова, Валентин Павлович Малайчук, Гуллньдам Мухтаровна Мунтян, Михайло Олексійович Павлюсюк, Олександра Нікіфорівна Романова, Олена Петрівна Харченко, Віктор Микитович Цимбал, Євгенія Миколаївна Шабаліна. Також запрошення і привітання отримали ветерани тилу та діти війни, учасники бойових дій, які працювали та продовжують працювати у нашому університеті.

Із привітанням до ветеранів звернувся ректор університету Микола Поляков: «Ветеранам тієї страшної війни, які дожили до наших днів, нині далеко за вісімдесят і навіть за дев’яносто. І ми глибоко вдячні вам, наші герої, за те, що ви залишаєтеся з нами, передаєте нам вашу мудрість і досвід, передаєте найцінніше – пам'ять про велику Перемогу нашого народу. Нам надзвичайно важливо зберегти цю зовні невидиму, але реально існуючу нитку спадкоємності поколінь. Адже знати правду історії, пам’ятати і шанувати подвиг батьків, дідів і прадідів, пишатися співпричетністю до їхнього життя, відчувати себе їхніми нащадками, бути схожими на них, діяти як вони у цей непростий для України час – це і є справжнім патріотизм», – наголосив Микола Вікторович. Також із промовою виступив голова ради ветеранів ДНУ Валентин Олександрович Балакін.

Творчі колективи Палацу студентів ДНУ подарували ветеранам святковий концерт із попурі фронтових пісень та творів сучасних авторів.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
тел.: 374-98-20
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram