Версія для друку

Університет заохочував абітурієнтів до навчання і творчості

Днями в Центральному парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка в рамках міського фестивалю-конкурсу «Студентська весна-2016» відбувся День Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. На гостей свята чекала цікава програма, проте найбільшу увагу відвідувачів привернув саме «День відкритих дверей ДНУ», де абітурієнти отримали необхідну для вступу інформацію та безпосередньо поспілкувалися з представниками факультетів.

Знайомили майбутніх студентів із цьогорічними правилами вступу до ДНУ і роз'яснювали всі питання представники приймальної комісії: відповідальний секретар Олександр Хамініч та його заступники Олександр Чепурко та Сергій Давидов.

«ДНУ ім. О.Гончара – один із найстаріших навчальних закладів у регіоні. Наш університет – це виш, який має багаті традиції, що складалися протягом десятиліть. Так, абітурієнти, які стануть студентами сьогодні, 2018 року вже святкуватимуть сторіччя своєї alma-mater. Крім того, ДНУ – це широкий спектр підготовки спеціалістів. Сьогодні в університеті діють 15 факультетів, які пропонують понад 40 спеціальностей. Ми готові дати освіту, яка затребувана не тільки в Україні, а й за кордоном. Високий рівень університетської освіти підтверджують досягнення наших студентів – вихованці ДНУ щороку посідають призові місця на міжнародних олімпіадах. Загалом, у нашому університеті навчається більше 13 тисяч студентів. А сам університет постійно входить в десятку найзатребуваніших навчальних закладів України за кількістю поданих абітурієнтами заяв», – розповів присутнім Олександр Хамініч.

У фойє Палацу студентів ДНУ біля стендів факультетів абітурієнти охоче спілкувалися з деканами і викладачами. Тут можна було отримати корисну інформацію з перших вуст.

«Цьогоріч три наші спеціальності – журналістику, рекламу, видавничу справу – об'єднали в єдине ціле, – повідомив декан факультету систем та засобів масової комунікації Володимир Демченко. – Тож тепер у нас величезний ліцензійний обсяг. І ми можемо прийняти більше бажаючих вступити на наш факультет, а вже потім поділити їх за спеціальностями».

«У цьому році ми вже багато разів проводили Дні відкритих дверей на факультеті. І жодного разу не приходило менше ста осіб, – розповіла заступник декана факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Вікторія Зайцева. – Життя на факультеті вирує: ми запрошуємо на творчі вечори, майстер-класи, маємо власний театр».

«Наш факультет готує хороших інженерів, – зазначив доцент кафедри двигунобудівництва фізико-технічного факультету Станіслав Білогуров. – На сьогоднішній день, я вважаю, ця професія є дуже актуальною. Хороший інженер – це дефіцитна спеціальність. Наша країна має багато економістів, психологів і порівняно мало інженерів. Знаю багато установ, яким потрібні кваліфіковані фахівці, але таких на всіх не вистачає».

«Наші випускники – справжні спеціалісти, це люди, які матимуть успіх, – розповіла завідувач кафедри математичного аналізу та теорії функції механіко-математичного факультету Наталія Парфенович. – Вони – юнаки і дівчата, які завжди затребувані, на них чекають серйозні випробування і велика винагорода».

Абітурієнти залюбки ділилися своїми планами і мріями, розповідали про те, чому бажають вступити саме до ДНУ.

«За допомогою сьогоднішнього заходу я планую обрати факультет, на який буду вступати, – сказала Олена Басараб з гуманітарно-правового ліцею міста Черкаси. Мрію стати студенткою факультету біології, екології та медицини. Беру участь в олімпіадах із біології, хімії, посідаю призові місця, тож вірю у себе. В Дніпропетровську живе моя бабуся, тому я обрала саме це місто. Читала в Інтернеті гарні відгуки про ДНУ, мені у вас подобається», – посміхається дівчина.

«Я хочу навчатися на факультеті прикладної математики, – розповів учень школи № 31 Євген Свєрчков. У мене вісім уроків з основ програмування і математики на тиждень, я мрію стати програмістом. Люблю будувати логічні ланцюжки і відкривати щось нове. Про ДНУ чув, що це найкращий виш в Україні, мені рекомендували вступати сюди».

Дмитро Воробйов, Анастасія Пенькова і Валерія Сокол із цієї ж школи захоплюються японською культурою та мовою і вірять у своє щасливе майбутнє в цій країні. «Мріємо мандрувати світом, працювати в Японії і, звичайно, вивчити мову цієї країни у ДНУ, – посміхаються школярі. – Ми знаємо, що тут студенти отримують гарну освіту. Вона допоможе нам побудувати прекрасне майбутнє і мати високий соціальний статус».

А от Ганна Пчеловодова зі школи № 111 зізналася, що лише обирає між відділеннями японської філології та журналістики. «Я закохана в Японію, вивчаю її мову вже півтора роки і хочу, щоб в ДНУ мені допомогли оволодіти японською на 100%. Японська, мабуть, найскладніша у світі, тому цікава. Ще мені подобається спеціальність «Журналістика». Хотіла би працювати в якісному виданні. Мене цікавить як сам процес написання текстів, так і його результат», – поділилася дівчина.

Впродовж Дня Дніпропетровського національного університету до уваги абітурієнтів була представлена й розмаїта творча програма: студентські пісенні вітання «ДНУ – храм знань, науки й творчості», конкурсний концерт студентської молоді «Славімо тебе, університете!», майстер-класи з циркового мистецтва, сучасної хореографії, бальних танців, творчі локації «Фото-сушка», «Hand-made», «Малюймо на природі», «Корисна їжа» тощо.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
тел.: 374-98-20
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram