Версія для друку

Зустріч з Поетом

Нещодавно у залі художньої літератури Наукової бібліотеки Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся творчий вечір випускника філологічного факультету, відомого дніпропетровського поета, письменника, сценариста, перекладача і культуролога Семена Заславського.

На поетичний захід зібралися шанувальники його творчості: друзі митця, студенти, працівники бібліотеки та групи аналізу у сфері гуманітарної освіти і виховання молоді ДНУ.

Семен Абрамович розповів присутнім про цікаві сторінки своєї творчої біографії, найяскравіші поетичні і перекладацькі успіхи, зокрема переклад усіх сонетів великого англійського поета Вільяма Шекспіра. Згадав він і про створення документального фільму «Мадонна Сидура», присвяченого видатному художнику і скульптору Вадиму Сидуру.

Найцікавішим моментом зустрічі стало читання відомим поетом своїх філософських віршів. Історія рідного міста, любов до Вітчизни, осмислення життя і творчого шляху людини – основні теми лірики автора.

На завершення творчої зустрічі Семен Заславський познайомив аудиторію зі своїми перекладами грузинських поетів. Деякий час він жив і працював в Тбілісі, тому закоханий в культуру Грузії. Чарівний світ віршів Ніколаса Бараташвілі, зокрема його найкращі твори «Синий цвет» та «Мерани», не залишили нікого з присутніх байдужим. Із захопленням був сприйнятий публікою й один з ліричних шедеврів грузинської літератури – вірш Тиціана Табідзе «Окрокана».

Старший лаборант
групи аналізу у сфері
гуманітарної освіти
та виховання молоді ДНУ
Сергій Ляпін


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram