Версія для друку

«Великоднє диво» в ДНУ

Щороку напередодні Пасхальних свят на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ ім. О. Гончара відбувається чудова мистецька подія – «Великоднє диво». 19 квітня розмаїттям весняних барв розцвів хол на дев’ятому поверсі головного корпусу університету.

Керівник групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді Наталя Олійник вітає учасників заходу.

Тут були і писанки, і мальованки, й чудова витинанка, й зразки яскравого петриківського розпису, й українська народна вишивка. Працівники Наукової бібліотеки імені Олеся Гончара підготували цікаву книжкову виставку та добірку вишивок. Свято організувала група аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді ДНУ.

Усе це розмаїття творчих можливостей позначене іменами талановитих і щедрих душею майстрів. Гостями свята стали майстер петриківського розпису, член Національної спілки художників України, член Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Віра Панко; майстер витинанки, доцент кафедри загального та слов’янського мовознавства Юлія Датченко; майстер витинанки, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталія Авдєєнко; керівник університетської студії народної вишивки «Оберіг», майстер народної творчості, методист групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді Наталя Щербак.

Про красу звичаїв та буття, значення мистецтва у нашому житті тепло й щиро сказала науковий керівник групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді, завідувач кафедри української літератури, доцент Наталя Олійник.

Майстер петриківського розпису Віра Панко.

Мистецьке свято цього року було оповите звучанням давніх веснянок і гаївок у виконанні першокурсниць ФУІФМ – Ганни Руденко, Діани Айви, Маргарити Сологуб, Дарії Леонової. А допомогала їм в цьому методист групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді, музикознавець Вікторія Карпович. Весняний настрій доповнили вірші у виконанні студентів факультету.

Студентка пропонує гостям «Великоднього дива» печиво «жайворонки».

Були на заході й елементи народного ярмаркування – окремий стіл з традиційними українськими стравами: млинцями, печивом «жайворонки». Можна було придбати сувеніри з Петриківки. Усі кошти від свята будуть спрямовані на волонтерську допомогу пораненим військовим.

На «Великоднє диво» прийшли подивится й взяти участь у майстер-класах з петриківського розпису, народної витинанки, писанкарства не лише філологи, а й студенти інших факультетів. Усім було тепло і затишно на душі.

Група аналізу
у сфері гуманітарної освіти
та виховання молоді
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram