Версія для друку

Програмісти ДНУ діляться досвідом

Представники факультету прикладної математики Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара взяли участь у проведенні IV етапу XXIX Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, для проведення олімпіади були запрошені у якості експерта-консультанта доцент кафедри комп’ютерних технологій ДНУ Олександр Хижа та студент ІІ курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Андрій Селіванов у якості члена журі. Останній тур олімпіади проходив у Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти та Хмельницькому обласному спеціалізованому ліцеї-інтернаті поглибленої підготовки в галузі наук.

Олександр Хижа має великий досвід у проведенні олімпіад різного рівня, з 1999 року є експертом-консультантом Міністерства освіти і науки України Всеукраїнських учнівських олімпіад з програмування, виконує обов’язки тренера студентської олімпіадної команди ДНУ з програмування, яка під його керівництвом багаторазово здобувала перемоги в олімпіадах різних рівнів. Він підготував двох призерів міжнародних учнівських олімпіад з інформатики, 33 призери Всеукраїнських олімпіад з програмування.

Для студента ІІ курсу факультету прикладної математики Андрія Селіванова участь у заходах такого рівня в якості члена журі відбулася вперше, але він вже неодноразово був учасником-переможцем олімпіад з програмування. Найбільш вагомою була перемога на XXVI Міжнародній учнівській олімпіаді з інформатики у Тайвані у 2014 року, де Андрій став бронзовим призером. Потім були перемоги у Всеукраїнських студентських олімпіадах з програмування у складі команди факультету прикладної математики.

Андрій розробив завдання для першого туру олімпіади, при підведенні підсумків змагань і розборі задач надав учням-учасникам олімпіади власний креативний розв’язок завдання. Також він, як член журі, нагороджував переможців олімпіади. Особливо приємним для Андрія стало нагородження дипломом другого ступеня юного програміста Олексія Горбачевського, учня 10 класу комунального закладу освіти «Дніпропетровський обласний ліцей-інтернат фізики-математичного профілю». Цей навчальній заклад Андрій Селіванов сам закінчив два роки тому.

Факультет прикладної математики пишається визнанням досвіду своїх колег та бажає Андрію Селіванову та Олександру Хижі подальших творчих успіхів!

Факультет прикладної математики
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram