Версія для друку

Громадські та експертні оцінки політичних процесів

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбувся круглий стіл «Вибори, політологи та політичні технології: громадські та експертні оцінки».

Захід проводився в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції «Соціально-гуманітарні науки: напрямки наукового пошуку». Учасники дискусії обговорювали зміни в умовах проведення виборів, виборчих технологій, результати місцевих виборів в Україні, підсумки застосування нової системи виборів депутатів місцевих рад, особливості використання двотурової системи на виборах мерів, політологічну освіту в Україні. Зокрема, у роботі круглого столу взяли участь депутати Дніпропетровської міської ради Олександр Лигін та Олександр Купрієнко, Юлія Лисенко (ОПОРА) та інші. Учасників круглого столу об’єднало те, що усі вони є студентами або випускниками відділення політології ДНУ імені Олеся Гончара.

Учасник круглого столу Олександр Лигін відзначив: «Як депутат міської ради я постійно знаходжуся в епіцентрі подій та прийняття рішень. Хотів би поділитися з колегами досвідом прийняття рішень у Дніпропетровську та обговорити перспективу політологічної освіти в нашому місті. Політична ситуація у нашій країні постійно змінюється, ми багато говоримо про політику, політика завжди на перших сторінках видань. Спостерігаємо, що суспільство починає краще контролювати політиків. Хочеться, щоб усі ми не забували історичних уроків і прикладів, і, по можливості, вчилися не на власних помилках, а на помилках своїх попередників. Освітня база, яку отримав в університеті, добре допомагає мені в роботі і сподіваюся, є гарним підґрунтям для подальшої діяльності».

Завідувач кафедри політології ДНУ, доктор політичних наук Олексій Третяк зазначив, що політологічна освіта в ДНУ імені Олеся Гончара динамічно розвивається й удосконалюється, реагуючи на постійні зміни в політичному житті країни. «Бажання поєднати наукові розробки і сучасні політичні дослідження спонукали нас до сьогоднішньої зустрічі. У всьому світі політична наука – це вагомий ресурс політичної діяльності. Не виняток і наша держава. Питання, наскільки вмотивованими є політичні дії, наскільки вони політично розроблені, цікавить наших сьогоднішніх експертів, – розповів Олексій Анатолійович. – Вони будуть спілкуватися з нашими викладачами і студентами, щоб привнести свій політичний досвід у новітні наукові розробки на користь територіальних громад Дніпропетровська та регіону загалом. Наукове обґрунтування політичної діяльності дає суспільству шанс на те, що воно буде функціонувати стабільно на основі співпраці і громадянської солідарності без жорстких маніпулятивних технологій».

Кафедра політології ДНУ цього року відзначає 25-річчя. Вона пройшла складний шлях становлення, результатом якого стало формування інноваційної системи підготовки фахівців, необхідних державі і суспільству. Жодна виборча кампанія в Дніпропетровському регіоні й Україні не відбувається без участі політологів, які закінчили ДНУ. Серед них – народні депутати України, депутати міських, районних, обласних рад, відомі політтехнологи, журналісти, політичні консультанти, громадські діячі, експерти, науковці в галузі політичних наук.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
тел.: 374-98-20
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram