Версія для друку

Конкурс від Порталу мовної політики

Cпівробітниця Регіонального центру іноземних мов Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Оксана Кошова посіла друге місце у Всеукраїнському конкурсі від Порталу мовної політики. 

Методист та викладач англійської мови Оксана Кошова написала есе на тему: «Стратегія відродження і популяризації постійного вживання української мови у населених пунктах, де переважає російська мова спілкування». Його можна прочитати за посиланням: http://language-policy.info/2016/03/oksana-koshova-u-rosijskomovnyh-mistah-neobhidno-stvoryty-seredovyscha-dlya-spilkuvannya-ukrajinskoyu-movoyu/

У своїй роботі пані Оксана проводить паралелі між викладанням англійської та української мови та пропонує створення комунікативних осередків для вивчення та популяризації української мови. Цікаво, що авторка пише про способи мотивувати до вивчення та використання української і застерігає від сліпого виконання закону про державну мову. Тому ці ідеї надихають на розвиток і втілення.

Друге місце у конкурсі передбачає одержання підписки на журнали «Український Тиждень» і «Країна» та збірки есе Миколи Рябчука. Тож ми від усього серця вітаємо нашу переможницю і бажаємо наснаги і подальших творчих успіхів! Ми також сподіваємося, що ці ініціативи знайдуть відгук серед університетської спільноти та послідовників для успішного впровадження в життя, адже лише спільними зусиллями професіоналів-філологів та громадськості можна проводити усвідомлену мовну політику.

Регіональний центр іноземних мов
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram