Версія для друку

Програмні розробки на новому комп’ютерному обладнанні

На факультеті прикладної математики Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбулося урочисте відкриття нового комп’ютерного класу та оновленої після капітального ремонту навчальної аудиторії.

Проректор з адміністративно-господарської частини ДНУ Микола Ружин урочисто перерізав червону стрічку аудиторії №31 і виступив перед студентами. Він побажав їм успіхів в оволодінні комп’ютерними та математичними дисциплінами, творчого натхнення, висловив сподівання, що студенти збережуть гарний стан нового приміщення.

Того ж дня на факультеті відбулася ще одна визначна подія – відкриття нового комп’ютерного класу. Дванадцять сучасних, добре оснащених персональних комп’ютерів поповнили технічну базу факультету прикладної математики. Це стало можливим завдяки спонсору – дніпропетровському офісу компанії «WIX», яка вже не вперше допомагає факультету. Підтримка повноцінного розвитку вищої освіти – один з пріоритетів роботи компанії.

Декан факультету прикладної математики ДНУ, член-кореспондент Національної академії наук України, професор Олена Кісельова відзначила, що з кожним навчальним роком на факультеті покращуються умови для навчання студентів, оновлюється аудиторний фонд, вживаються заходи з утеплення корпусу, покращення освітлення навчальних приміщень. «Новий комп’ютерний клас надасть можливість студентам застосовувати сучасні інформаційні технології у власних програмних розробках під час виконання завдань на практичних заняттях, лабораторних роботах. З’явиться більше можливостей для втілення інноваційних проектів, набуття корисного досвіду у розробці програмного забезпечення. Безумовно, це вагомий внесок у розвиток студентства як майбутнього технологічно розвиненого суспільства. Адже факультет прикладної математики – це, передусім, елітарність, фундаментальність комп’ютерної та математичної підготовки, гарантований успіх у науці, виробництві й бізнесі», – наголосила Олена Михайлівна.

Трьом студентам факультету, яких керівництво компанії «WIX» вважає найуспішнішими у сфері розробки програмного забезпечення, було надано персональні стипендії еквівалентом 2000 доларів США. Переможцями у результаті відбору стали студенти Андрій Селіванов, Костянтин Хабарлак, Денис Омельченко. Студенти переконані, що нагорода від провідної IT-компанії стане сильною мотивацією до саморозвитку й надихне на нові творчі звершення.

Факультет прикладної математики
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram