Версія для друку

Визнання колег – найвища оцінка діяльності науковця, педагога, наставника

Доктора фізико-математичних наук, професора Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Олега Гавриловича Гомана обрали почесним професором Запорізького національного університету.

Колеги із Запоріжжя високо оцінили особистий внесок професора кафедри аерогідромеханіки та енергомасопереносу ДНУ Олега Гомана у підготовку спеціалістів у галузі прикладної математики, його багаторічну плідну діяльність у якості голови Державної екзаменаційної комісії університету, члена Спеціалізованої вченої Ради зі спеціальностей «Механіка деформівного твердого тіла» і «Математичне моделювання і обчислювальні методи».

Олег Гаврилович Гоман є безумовним авторитетом у галузі аерогідродинаміки, теоретичної і прикладної математики, механіки. Під його керівництвом у нашому університеті сформувалася фундаментальна наукова школа аерогідромеханіки, яка широко відома в Україні і за її межами.

Педагогічний талант Олега Гавриловича Гомана багатогранний і яскравий. Його лекції відзначаються високим професіоналізмом, глибиною, мають унікальний міждисциплінарний характер. Дипломні роботи, написані під його керівництвом, за своєю науковою цінністю і практичною спрямованістю наближаються до дисертаційних досліджень. Багато його дипломників в майбутньому стають аспірантами. Лише за останні роки близько 20 кандидатських дисертацій успішно захищені під керівництвом Олега Гавриловича Гомана – заслуженого професора Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

У якості одного із найавторитетніших експертів у галузі механіки рідини і газу, теплофізики, енергетики Олег Гаврилович Гоман проводить широку консультаційну роботу з найскладніших наукових і технічних проблем, що пов’язані з удосконаленням космічної техніки, гірничо-шахтного і металургійного обладнання, з проектуванням енергетичних систем, з пошуком нових технологій видобування корисних копалин з глибин Землі і з дна Світового океану.

Робота вченого у цьому напрямку високо оцінена, зокрема, Олег Гаврилович нагороджений Почесним званням «Заслужений діяч науки і техніки України», медаллю імені М. Янгеля за значний внесок у розвиток космічної галузі.

Щиро вітаємо нашого шанованого наставника і учителя професора Олега Гавриловича Гомана і бажаємо йому творчого натхнення, нових звершень і перемог.

Людмила Книш,
завідувач кафедри аерогідромеханіки
та енергомасопереносу
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram