Версія для друку

День економіста у ЛІТі

У Дніпропетровському ліцеї інформаційних технологій при ДНУ ім .О. Гончара відбувся вже традиційний захід «День економіста», в рамках якого одинадцятикласники мали змогу поринути у реалії студентського життя та «океан» економічної науки.

Вітальне слово декана економічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара професора Сергія Олександровича Смирнова надало майбутнім студентам уявлення про дружній та фаховий науково-педагогічний колектив кафедр факультету, представники яких презентували напрями підготовки та наукові школи. Зокрема, доцент кафедри статистики, обліку та економічної інформатики Владислав Сергійович Яковенко акцентував увагу на високих досягненнях у сфері інформатизації навчання за напрямами «Економіка» та «Облік і оподаткування», а також на можливості отримання зовнішніх сертифікатів щодо використання прикладних програмних продуктів.

Студент групи ЕС-15-1 Кирило Качура розповів ліцеїстам про систему студентського самоврядування та організацію діяльності спортивного сектору. Зокрема, студенти групи ЕС-12-1 Наталія Матвєєва та Ксенія Уварова поділилися своїми успіхами у науковій сфері та можливостями, які надає університет щодо участі у різноманітних міжнародних та всеукраїнських наукових та громадських заходах (конференції, олімпіади, круглі столи, симпозіуми, тренінги). Досить актуальною для абітурієнтів стала презентація студентки групи ЕС-13-1 Таїсії Шепель практичних тренінгів та майстер-класів, які проводяться для студентів економічного факультету фахівцями з систем управління базами даних та оподаткування і аудиту з метою практичної апробації теоретичної університетської бази.

Протягом дня учні Ліцею також пройшли тренінг з командної роботи та тайм-менеджменту, який організувала для них викладач кафедри статистики, обліку та економічної інформатики Дар’я Олександрівна Бесчастна.

Майбутні студенти впевнилися на практиці, що університетське життя яскраве та різноманітне, а навчання – це не лише лекції, а й інші цікаві форми сприйняття та засвоєння матеріалу.

Ростислав Покутинський,
студент групи ЕС-15-1


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram