Версія для друку

Високе мистецтво для звичайних людей

Наукова бібліотека Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара запрошує відвідати експозиції, присвячені образотворчому мистецтву.

Коли востаннє ви були в художньому музеї? Галереї? На виставці? Напевно, дуже давно. Шедеври живопису – всесвітньо відомі картини – знаходяться в різних куточках світу і недосяжні для пересічних громадян. Проте побачити їх, дізнатися, коли вони були написані, яка доля спіткала майстра та його витвір, ви можете з художнього альбому або книги про мистецтво живопису. Високе мистецтво впливає на нас, звичайних людей, навіть коли ми цього не помічаємо. Хтось, вперше відвідавши музей, вирішує стати художником. Інший, вражений батальною сценою, мріє стати полководцем. Самотній людині, далекій від мистецтва, художній альбом відомого живописця допомагає жити. Відтак, доторкнутися до чарівного світу мистецтва та дізнатися про найвідоміших художників різних країн, легендарні полотна та музеї, що зберігають для нащадків ці скарби, ви можете, завітавши до Наукової бібліотеки ДНУ.

Звертаємо особливу увагу викладачів та студентів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну на книги з техніки малюнка та живописної грамоти. На виставках демонструються нові видання зарубіжних авторів, альбоми та енциклопедії з живопису, розраховані як на фахівців, так і на пересічних читачів, що цікавляться образотворчим мистецтвом.

До зустрічі у бібліотеці!

Наукова бібліотека
ДНУ ім.О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram