Версія для друку

Ректор ДНУ ім. О.Гончара нагороджений почесним дипломом Міжнародної інженерної академії

Ректор Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Микола Поляков обраний академіком Міжнародної інженерної академії (MIA).

Створена у 1992 році, Міжнародна інженерна академія проводить роботу з організації ефективної діяльності національних інженерних академій (федерацій) та регіональних структур МІА (відділень, представництв). На сьогодні до складу МІА входять національні інженерні академії Азербайджану, Вірменії, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Російської Федерації, Таджикистану, України та Інженерна федерація Узбекистану, а також відділення МІА в Словенії, на Тайвані та країн Центральної Європи, представництва МІА в Греції та Республіці Білорусь.

У складі МІА загалом перебувають майже 1300 членів з 40 країн, серед яких глави урядів і президенти зарубіжних держав, видатні вчені-інженери, громадські діячі та керівники великих наукових і промислових структур. Усі вони у рамках низки великих міждержавних програм об’єднують свої зусилля за для вирішення найважливіших завдань в економіці, промисловості, будівництві, енергетиці, екології та інженерній освіті та інших напрямках інженерної діяльності своїх країн.

Нещодавно за багаторічну і плідну наукову діяльність почесним званням академіка Міжнародної інженерної академії був нагороджений і ректор Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, доктор фізико-математичних наук Микола Поляков.

Професор Поляков є авторитетним вченим у галузі механіки рідини та газу, очолює наукову школу з аеро- та гідромеханіки. Ним опубліковано близько 500 наукових праць як в Україні, так і за кордоном. У 2015 році був обраний членом-кореспондентом Національної академії наук України зі спеціальності «Механіка». М.В.Поляков – член секретаріату Національного комітету України з теоретичної та прикладної механіки, академік АН вищої освіти України, Української екологічної академії наук, академік Міжнародної академії астронавтики, член Американського математичного товариства, голова двох спеціалізованих рад із захисту докторських дисертацій, Почесний професор Харківського аерокосмічного університету «ХАІ», заслужений діяч науки і техніки України.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram