Версія для друку

Математична модель людської поведінки під час паніки від студентів мехмату

Команда студентів механіко-математичного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара взяла участь у конкурсі «Hackthon», що проводить відома міжнародна компанія «Arcellor Mіttal».

Це змагання, що проходило у Кривому Розі на базі «Arcellor Mіttal Кривий ріг», має дуже оригінальний формат. Учасники не знають не тільки завдання, а й навіть тематики турніру до самого початку. Після оголошення завдання команди мають протягом 24 годин не тільки запропонувати ідею, а створити та презентувати діючий зразок у рамках сформульованої проблеми. Такі правила змушують проявляти неабияке креативне мислення, знання та здібності, вміння працювати в команді в умовах жорсткого дедлайну.

Незважаючи на відсутність досвіду в таких змаганнях, наші студенти гідно виступили: розробили та представили комп’ютерну програму, яка за допомогою математичних методів дозволяє моделювати поведінку людей під час паніки при надзвичайних ситуаціях. Із 19 команд, що брали участь, хлопці посіли 4 місце, лише трішки не дотягнувши до трійки лідерів. Наша команда складалася зі студентів 3-5 курсів напрямів «Механіка», «Статистика» та «Теплоенергетика». Також брав участь у команді представник факультету прикладної математики. Як стверджують самі учасники, головне – це досвід, якого вони надбали, та задоволення від участі у конкурсі.

Вкотре студенти ММФ засвідчують свою високу кваліфікацію та демонструють високий рівень підготовки у Дніпропетровському національному університеті.

Заступник декана
механіко-математичного факультету
ДНУ ім. О. Гончара
Андрій Дреус


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram