Версія для друку

Зустріч з ветеранами в Науковій бібліотеці ДНУ

До дня Великої Перемоги у Науковій бібліотеці ДНУ ім. О.Гончара відбулася зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни і ветеранами бібліотеки. Привітати гостей зі святом прийшли студенти механіко-математичного факультету ДНУ. Вони прочитали зворушливі рядки віршів на воєнну тематику, що знайшли щирий відгук у серцях присутніх.

Уважно слухали виступ директора Наукової бібліотеки С. В. Кубишкіної про діяльність бібліотеки у 1941-1945 роках. У своїй розповіді Світлана Василівна відкрила для багатьох невідомі факти з історії бібліотеки та імена співробітників, що працювали у Дніпропетровську в суворі воєнні часи. Завідуюча сектором каталогів Т. Грибінюк привітала присутніх авторськими віршами.

Поділилися спогадами ветерани бібліотеки: Л.І. Воложина, О. П. Мостова, О. Туренкова, Л. І. Ткач. Їх історії були присвячені пам’яті батьків та родичів, що захищали країну від фашистської навали.

Від молодого покоління виступала Н. Ботан, яка розповіла про свого дідуся С. М. Брехова, що пройшов усю війну розвідником і закінчив її в Австрії.

Присутні вшанували пам’ять бібліотечних працівників, які багато років чесно і старанно виконували свої обов’язки. Також гості з інтересом переглянули відеоролик про сучасне життя бібліотеки.

Завершилося свято спільним фотографуванням та приємним чаюванням. За святковим столом ветерани згадували колег та епізоди з історії бібліотеки, звучали пісні воєнних літ. Директор звернулась до ветеранів з проханням написати спогади про колег та окремі значні події, що відбувались в бібліотеці в період їх роботи. Це буде підґрунтям для складання історії Наукової бібліотеки.

Наукова бібліотека
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram